“Ik moest goed opletten, want ik wilde ze natuurlijk allemaal een beetje in de gaten houden”, vertelt Nathalie van der Mei na afloop van de competitie. “De kinderen reden best goed. Ze waren bewust bezig met hun paard of pony, bijvoorbeeld met het recht houden op de sprong of het laten landen in de goede galop. Ook na de proef lieten de meesten hun paard nog even uitdraven, ze zijn lekker bezig met hun paarden”, aldus Van der Mei. “Vroeger zag je vaak dat die kinderen een paar keer over een hindernis sprongen en dan de ring in gingen. Hier zag ik de meesten echt fijn hun paard loswerken. Leuk om te zien.”

Tips ter harte genomen
Bij de pony’s ging de winst naar Joy Neuman. Brit Weusthof pakte net als in de eerste competitiewedstrijd de winst bij de Children. De dochter van TeamNL-vierspanrijder Mark Weusthof zit liever op het paard dan erachter. “Ik vind het leuk om deze competitie mee te rijden, ik leer er veel van. Je krijgt veel tips, daar ben ik thuis weer mee bezig”, legt Brit uit. “Mijn paard deed het vandaag heel goed, maar zelf reed ik niet zo heel best, ik dacht er misschien iets te makkelijk over”, bekent de jonge amazone. “In mijn eerste rondje had ik een balkje, want ik liet hem iets teveel los.” Brit kreeg van Ernesto Canseco dan ook een waardevolle tip mee. “Ik moest mijn paard iets meer oppakken, verder vond hij het goed. Ik heb dat in de barrage meteen geprobeerd, maar iets teveel, daardoor kreeg ik een stop.” Toch won Brit de rubriek Children en nam met plezier de mooie groene winnaarsdeken in ontvangst.

Hoogste stijlpunten
Jesse Berkers ontving maar liefst 89,5 stijlpunten, de hoogste score van de dag. In de rubriek voor de Junioren won hij met zijn paard Kerina en werd tweede met Lapphira H. Emmy Hermsen won bij de Young Riders met La Baule B, het paard waarmee ze in De Meern al een keer derde werd.