"Lier was voor mij een mooie voorbereiding voor Outdoor Gelderland, wat aankomende week plaats zal vinden op ons terrein", horen we van een tevreden Morssinkhof. De 27-jarige amazone heeft momenteel een mooie basis aan paarden in haar team, waar ze zelf ook heel enthousiast en veelbelovend over spreekt. "De paarden springen momenteel fantastisch. Het zijn nog jonge paarden, maar ze tonen al een hele hoop ervaring."

Quintendros E zorgde vorige week ongetwijfeld voor het beste resultaat met zijn vijfde plaats in de 2* 1.45m Grote Prijs van Lier. Slechts twaalf van de ruim zestig deelnemers zaten in de barrage, waar het Nederlandse duo opnieuw een foutloze ronde neerzette. "Quintendros wordt denk ik een heel goed paard. Hij heeft ontzettend veel vermogen, is daarnaast fijn te rijden en hij wil zelf heel graag voorzichtig zijn", vat Morssinkhof hem samen. 

Maar ook Amigo de Septon Z, die sinds mei terug onder het zadel van de amazone te zien is, laat fijne dingen zien. De achtjarige zoon van Aganix du Seigneur sprong in Lier naar de top tien van de 1* 1.30m Grote Prijs. "Amigo hebben we als veulen aangekocht in mede-eigendom met mijn nonkel. Sinds kort heb ik terug overgenomen van mijn vriend, Melvin Greveling, die hem als achtjarige in de rubrieken voor jonge paarden uitbracht. Hij heeft een hele goede basis gelegd met hem."

"Ik kijk uit naar de aankomende concours, waaronder ook naar Ommen."


Bron: Equnews