“Heel blij ben ik hiermee”, vertelt Logan Fiechter, die het hele weekend als een ware prof met zijn pony’s in de weer was. “Vorig jaar reed ik voor het eerst mee op Jumping de Achterhoek en won ik een 1.15m proef bij de pony’s. Ondertussen heb ik twee andere pony’s gekregen, ben ik aan de KNHS-Luzac jeugdcompetitie gaan meedoen en heb ik van de zomer twee landenwedstrijden mogen rijden. In een Grote Prijs staat het vaak nog een slagje hoger en ik wilde me hier bewijzen dat ik dat ook kan. Met barrage is ook wel heel leuk.”

“Ik hoop dat ik volgend jaar in het A-kader kom. Ik heb inmiddels vijf pony’s en krijg thuisschool. Dan krijg ik thuis twaalf uur in de week les van een docent en kan ik de rest van de tijd aan de pony’s besteden. Dat gaat goed. Het zijn maar een paar uurtjes school per dag, dat is zo voorbij. Ik wil net als mijn familie paardenhandelaar worden, maar dan in het springen.”

Logan’s ouders Dirk en Jeanine Fiechter zijn zelf Grand Prix-dressuur en verkopen dressuurpaarden over de hele wereld. Toch krijgt Logan geen les van zijn moeder. Dus zij mag de pony niet leren piafferen? “Zeker weten dat dat niet gaat gebeuren”, reageert hij ad rem met een glimlach. “Teun van den Broek helpt me overal mee in de trainingen.”

bron: Persbericht