Lansink had de landenwedstrijd van Sopot al op zijn planning staan, maar aanvankelijk met andere ruiters. “Ik wilde Leopold en Matthijs van Asten heel graag nog zien rijden en Willem Greve moest met Grandorado rijden voor zijn kwalificatie voor Parijs.” 

Nederlands kampioenen Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. kregen in de eerste omloop in Sopot een tijdfout omdat ze de toegestane tijd met slechts 0.1 seconden overschreden. In de tweede ronde bevestigden ze hun vorm van de afgelopen maanden. Met speels gemak sprong de twaalfjarige hengst foutloos. Voor Greve was deelname in Sopot belangrijk. “Grandorado TN N.O.P. moest nog aan de kwalificatie-eis van de FEI voldoen. Daar heeft hij na Sopot nu aan voldaan. Daar ben ik ook blij mee”, legt Lansink uit. “Willem heeft dat echt afgedwongen.” 

Lansink was tevreden over de landenwedstrijd van Sopot op viersterren (hindernissen op een hoogte van 1.55m) niveau. “Het was goede sport met een goed gebouwde proef. De tijd stond heel kort. Daardoor worden er ook sneller fouten gemaakt. Ik ben blij dat we gewonnen hebben. De paarden sprongen goed en de ruiters hebben goed gereden.”

bron: KNHS - F. © CSIO Sopot