Joep, 35 jaar, groeide op in Soerendonk en voltooide een HBO-studie in small business & retail management. Vanaf zijn zevende reed hij pony en later paard, ondanks de drukte van school. Zijn carrière kreeg een onverwachte wending toen hij een rondleiding kreeg bij VDL-stal en daar als ruiter aan de slag ging.

Bij VDL leerde Joep de professionele paardensportwereld kennen, met intensieve trainingsdagen en regelmatige concoursen. De ervaring omringd door collega-ruiters en verschillende paarden te trainen was een grote leerschool voor hem. Zijn ouders, beiden paardenliefhebbers, ondersteunden zijn keuze. "Eigenlijk was het niet de bedoeling om daar als ruiter aan de bak te komen, maar thuis stonden ze achter die beslissing. Ik kon het maar proberen."

"Hoewel ik ervaring had tot op 1.40m nationaal niveau, was dit toch een ander wereldje. Alles was leuk, ook omdat het nieuw was. Het voelde als een hele stap. Alles was professioneler, groter, luxueuzer... Een ander soort paarden en mensen dat je tegenkomt."

Na 4,5 jaar bij VDL ging Joep werken bij Leon Thijssen, waar hij meer verantwoordelijkheid kreeg en zichzelf verder ontwikkelde als ruiter. Hier reed hij zijn eerste 1m50 wedstrijden en merkte de gedrevenheid van een kleinere stal. "Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging. Het werk an sich was misschien wel hetzelfde, maar de insteek helemaal anders. Mijn eerste 1.50m in de sport was heel leuk, want dat was iets wat ik tijdens het opleiden van jonge paarden niet deed. Ik vond een nieuwe uitdaging."

Samen met Fleur startte Joep daarna zijn eigen bedrijf, eerst in Weert en later in Ospel. De coronatijd maakte de beginperiode uitdagend, maar langzaamaan groeide hun stal. Met gemiddeld 12 tot 14 paarden, een werknemer, en steun van zijn ouders voor de fokpaarden, bouwden ze hun bedrijf uit. Joep droomt van een eigen locatie en wil zich blijven focussen op het opleiden van jonge paarden en een goede verkoop. 

Zijn ambitie is om jong talent te ontwikkelen en mogelijk paarden te houden op 2*-niveau, misschien zelfs met eigen fokmateriaal. Joep blijft strategisch werken om verder te komen in het leven.




Bron: Nieuws.Horse