Op de prachtige setting van de 'old port' in Doha lanceerde Jan Tops vandaag het nieuwe concept. Met manches in Dubai, Doha maar ook Parijs, Rome en Valkenswaard zal de wedstrijdtour voor Arabische paarden een totaal van 17 miljoen euro prijzenpot aanbieden. "Respect voor schoonheid, met integriteit," dat is de leuze. "De paardenliefhebbers van het Midden-Oosten smaken duidelijk het concept van de Longines Global Champions Tour en die professionele aanpak willen we nu ook doortrekken in de Arabische sportwereld."

Het is uniek in die industrie dat een wedstrijdtour beslag legt op verschillende locaties en bovendien gepaard gaat met een puntensysteem.

"Arabische paarden zijn een deel van het erfgoed in het Midden Oosten," antwoord Tops op de vraag waarom hij deze industrie wil benaderen. " Ik ben er wel van overtuigd dat net zoals het Midden-Oosten overtuigd is geraakt van de springsport, wij als Europeanen zullen overtuigd geraken van de sport voor Arabische paarden. Als je van dressuur geniet dan zal je zeker genieten van Arabische paarden."

De Nederlandse (hippische) ondernemer legt daarbij de klemtoon op de centrale functie van het paard. "Het paard staat centraal. Uiteraard zijn er geografisch verschillende aandachtspunten, maar de affiniteit zal overal identiek zijn."

De nieuwe tour zal in Februari 2024 starten in Doha. Verder zal de Tour aanwezig zijn in Abu Dhabi (UAE), Muscat (OM), Cannes (FRA), Valkenswaard (NED), Rome (ITA) en Parijs (FRA).

Lees meer over de miljoenen prijzenpot en het ondernemerschap van Tops in de volgende editie van de Paarden Gazet!

bron: Equnews / F. © Equnews