De collectie bestaat uit uitzonderlijke en opvallende veulens van prominente springhengsten, zoals Chacco Blue, For Pleasure, Comme Il Faut, Comilfo Plus Z en Kashmir van Schuttershof, gecombineerd met prestigieuze merrielijnen en hoge verwachtingen voor de toekomst!

Er is zelfs wat Olympische flair in de collectie met veulens van Olympische hengsten, zoals een opvallend hengstveulen van Cumano uit Aken Nations Cup-winnares Dalila de la Pomme, Uricas van de Kattevennen uit de beroemde Usha van 't Roosakker-dynastie, en moederlijnen van Olympische paarden zoals Niels Bruynseels' Olympische partner in Tokyo & LGCT Grand Prix-winnaar Delux van T&L, Emerald en de legendarische Ratina Z!

De veulenveilingen van Zangersheide leveren al tientallen jaren topsportpaarden en een referentie om te vermelden is Claire Z, de Olympische merrie van Pieter Devos, die als veulen verkocht werd door Zangersheide Auctions. Wereldwijd kijken topruiters, stoeterijen en investeerders reikhalzend uit naar de Zangersheide Auctions om de sterren van morgen te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een toekomstige Grand Prix, een merrieveulen voor de sport en fokkerij, of een hengst in spe, de kans is groot dat je het in deze Zangersheide Auction vindt.

Laten we eens een kijkje nemen naar enkele blikvangers uit de collectie vol toekomstige sterren!

Checkmate Style VK Z (Chacco Blue x Calvino Z)

Checkmate is een halfbroer van de goedgekeurde hengst Important Style VK (1.50m Loewie Joppen), Floyd W (1.45m Callie Smith) en verwant aan maar liefst 9 goedgekeurde hengsten!

1e moeder, Charlotte Z, is een halfzus van de 1.60m Grand Prix paarden Van Dutch (Giulia Levi) en Bertram Allen's voormalig 5* 1.60m Grand Prix paard Dino W.

De tweede moeder, Life Style Z, bracht 8 internationale springpaarden en is gefokt uit een volle zus van Renommee Z (1.60m Ricardo Kierkegard) en de wereldberoemde Olympische merrie Ratina Z!

 

Cassiopea D'Edouard Joly Z (Comilfo Plus Z x Chin Chin) 

Een sierlijk merrieveulen van Comilfo Plus Z, wiens nakomelingen gemaakt zijn voor de moderne topsport, zoals we zien in zijn zoon Landon (Crack de Nyze Z)! Samen met Kent Farrington heeft Landon meerdere CSI5* Grand Prix podiumplaatsen, teamgoud en individueel zilver op de Pan American Games van 2023.

Cassiopeia's moeder, Chine d'Esquelmes is zus van de 1.60m springpaarden Oxford d'Esquelmes & Conrad d'Esquelmes Z, en haar drie oudste zussen hebben allemaal internationale sportpaarden en 1.60m springpaarden gebracht, wat de uitzonderlijke erfelijke kwaliteit in deze succesvolle moederlijn laat zien.

 

Cinderella SES Z (Comilfo x Nabab de Reve) 

Cinderella is gefokt uit een zus van Q Royal Palm Z die op CSI5* 1.50m niveau presteerde onder Eiken Sato, Jonna Ekberg en Rodrigo Pessoa.

De tweede moeder, Collezione Cesaro La Perla, behaalde grote successen op het hoogste niveau met Rob Eras, en samen waren ze geplaatst op 1.60m niveau, Nations Cups en Wereldbeker kwalificaties! In 2001 wonnen ze de Samsung Nations Cup finale met het Nederlandse team en in 2003 wonnen ze de Grote Prijs in Modena.

 

Fahrenheit van WW Z (For Pleasure x Kashmir van Schuttershof)

Een prachtige halfbroer van Marit Skollerud's 1.65m presterende 2022 FEI Wereldkampioenschaps partner Nelson van 't Roosakker en volle broer van Ioli Mytilineou's 9-jarige aanstormende ster Por Favor van 't Roosakker (1.45m).

Fahrenheits' moeder, Imke van 't Roosakker, presteerde op internationaal 1.45m niveau met Frank Schuttert en Therese Søhol Henriksen en is een halfzus van Kent Farrington's 5* Grand Prix merrie Kaprice en Zangersheides machtige hengst Kassander van 't Roosakker Z.

Grootmoeder is de legendarische 1.60m merrie Electra van 't Roosakker.

 

De veulens zijn uitvoerig veterinair onderzocht en voor de verkoopprijs verzekerd, zonder extra kosten, tot 10 dagen na de geboorte.

Voor vragen kan u steeds terecht bij het veilingteam van Zangersheide via: auction@zangersheide.com

Inschrijven en meer info over de veulens kan via onderstaande link. Bieden kan van zaterdag 20 juli tot en met dinsdag 23 juli vanaf 19u00 (CET)