“Hij heeft me nooit teleurgesteld. Ik denk dat dit een toekomstig teampaard gaat zijn. Hij heeft de hele week al foutloos gesprongen. Op het mooiste concours hier in de buurt. Wat een sfeer hier.”

“We hebben de hengst iets meer dan een week voor Jumping Amsterdam, in januari, bij hun neergezet en ze werden direct tweede in de 1.45m Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar”, vertelt Janko van de Lageweg, Comthago’s eigenaar, over de start van dit succesverhaal. Hij sprong verheugd van z’n stoel toen de hengst foutloos finishte. “In april wonnen ze al zilver op het NK op 1.60m niveau. Fantastisch deze samenwerking. Hessel is één van de beste jonge ruiters van Nederland en krijgt topbegeleiding van Eric Wiefferink, een echte vakman. Hier doen we het voor.”

Ondertussen is Comthago VDL veel gevraagd door fokkers en moest hij zelfs tijdens CSI Ommen aan zijn dekverplichtingen voldoen. “Dat kon hier in de buurt en een steward ging mee”, vertelt Hessel Hoekstra over de bijzondere vrijstelling, aangezien internationale springpaarden tijdens een evenement op het terrein moeten blijven. De dubbelfunctie past de hengst blijkbaar goed. “Hij pakt sowieso altijd super aan”, lacht Hessel Hoekstra, die zich naar een biertje spoedt en nog even tegengehouden wordt om op de foto te gaan met twee jonge fans. Het eindfeest kan beginnen.


bron: Persbericht CSI Ommen / F. © Persbericht