“Ik zag Daniel Deusser’s ronde en hij was heel snel, zeker aan het begin van zijn barrage. Aan het eind leek het of hij iets rustig aan deed. Hij liet daar een klein gat, naar mijn mening. Daar won ik het. Ik had een voorwaartse afstand naar de laatste hindernis. Uricas had echt zijn oog op de sprong en wilde gewoon winnen vandaag. ”

Daarmee schreef Smolders geschiedenis in de Global Champions Tour. Hij boekte zijn zesde Grote Prijs zege in het bestaan van de Global Champions Tour en Smolders reed zich in drie opeenvolgende wedstrijden op het podium. Een record. Vorige week in La Coruna eindige hij met Monaco N.O.P. op de derde plaats, een week eerder werden ze tweede in Monaco en vandaag de winst in Riesenbeck.

“Ik ben niet zo bezig met die records. Ik focus me op mijn paarden. Als die zich goed voelen en ik rijd goed, dan komen de resultaten vanzelf. Ik moet gewoon geduldig blijven en mijn kansen grijpen. Als dat tot records leidt, dan is dat mooi. Op het podium staan is al geweldig”, aldus Smolders.


bron: KNHS.nl