“Heel eerlijk, ik stond met m’n mond vol tanden toen ik vanmiddag aankwam”, vertelt Frank Schuttert. “Outdoor Gelderland was altijd al een heel mooi concours en ik had er dit jaar ook hoge verwachtingen van. We weten dat als de familie Morssinkhof iets doet, dat ze het goed willen doen, maar dit…?. Gisteren spiekte ik al op de livestreaming. De springpiste zag er tot in de puntjes uit, maar je moet er zelf zijn om de rest ook te zien. Het strodorp, de restaurants. Prachtig. Ik kijk uit naar de komende dagen.”

Dat laatste zou natuurlijk elke winnaar van een belangrijke rubriek zeggen. Frank Schuttert won de 1.50m Hendriks Hoveniers Prijs met de negenjarige Farmers Girl HS (Aragorn W). De al succesvolle Piet Raijmakers jr. werd derde met Van Schijndel’s Olaya Z (Ogano Sitte), achter de Ier Daniel Coyle op de door Jeroen Dubbeldam gereden Oak Grove’s Carlyle (Casall).

“Dat was een mooie proef”, vertelt Schuttert. “Ik ging van hindernis 1 naar 2 voorlangs en was daarmee één van de weinigen die dat deed.” Zijn paard is een half jaar opgeklommen van 1.35m naar 1.50m niveau. “Farmers Girl is 2,5 jaar door mijn vader gereden en toen ik thuiskwam – na negen jaar voor Jos Lansink te hebben gereden – nam ik haar over. Het scheelt dat de merrie al overal geweest is. M’n vader is heel fanatiek, rijdt elke dag en start graag op 1* wedstrijden. Deze hoogte kende ze nog niet, maar ze heeft al heel wat kilometers gemaakt in indrukwekkende pistes.”

bron: Outdoor Gelderland