Waar verleden week bij de Grote Prijs nog om de winst werd gestreden door tien combinaties wisten zondag niet meer dan zes deelnemers tot de beslissende fase door te dringen. Van die zes beet Daan van Geel het spits af en hij maakte direct de snelste tijd van alle deelnemers. En nog belangrijker, hij bleef daarbij ook nog eens foutloos. Meestal hebben ruiters het liefst dat er iemand voor hen heeft gereden in een barrage, dan weten ze waar ze zich op moeten richten. Zo niet Daan van Geel. “Ik rij liever mijn eigen rit, dan dat ik zie dat iemand heel snel gaat. Dan heb je eerder de neiging tot forceren. Dit paard ken ik goed en weet dat het niet snel start. Dan moet je het niet direct onder druk zetten. Dat maakt hij wel weer goed door de grote galopsprongen die hij maakt.”

Zo pakte het prima uit voor Van Geel die al vanaf het eerste concours in Veeningen op de deelnemerslijst staat. “Ik heb er altijd van gedroomd hier een keer te winnen, maar je hebt niet ieder jaar de goede paarden om een Grote Prijs te winnen. Nu wel en dit is vandaag het mooiste concours tot nu toe”, zei de winnaar direct na zijn winnende rit.

Van Geel is sinds drie jaren voor de helft eigenaar van de 9-jarige Just Blue. Hoe de toekomst er met dit paard voor hem uit ziet kan de ruiter nog niet zeggen. “Ik heb de paarden voor de verkoop en dat geldt op termijn ook voor deze. Wanneer dat is weet ik niet. Maar het paard is nog jong, wat dat betreft heb ik nog wel de tijd. Hij hoeft niet direct weg”, zei Van Geel, die de overwinning pakte voor de ogen van fokker en mede-eigenaar Henk Grol uit Muntendam.

bron: Persbericht