Hi Equnews!

Ondanks dat de dagen op het moment een meer eentonig ritme hebben dan dat we gebruikelijk gewend zijn gaan de weken toch nog snel voorbij en dit is dus alweer de laatste dag die ik deze week met jullie deel!

Ik moest vanochtend eerst op een professioneel gebied afscheid nemen van mijn schoonbroer Elton die de laatste drie jaar mijn show-groom is geweest We kunnen het heel goed met elkaar vinden maar gelukkig is hij familie dus blijven we elkaar veel zien!

Er stond vandaag voornamelijk spring training op het programma. Niet elk paard hoeft iedere week te springen, het hangt natuurlijk allemaal af van hun behoeftes al doen ze eigenlijk allemaal wel wekelijks gymnastiek oefeningen. Persoonlijk merken we voor ons dat het soms demotiverend is dat je nergens naar toe kunt werken.Als we nu bijv. wisten dat we over twee maanden een concours hadden dan heb je in ieder geval een doel voor ogen maar nu heeft niemand een idee hoe de nabije toekomst voor onze sport eruit ziet.

Dus voorlopig ligt de focus vooral op het behouden van de fitheid van de paarden zowel als ze ervoor zorgen dat ze allemaal mentaal happy blijven. Dit betekend veel buiten wandelingen, in de wei, wandelingen aan de hand: gevarieerd werk. De paarden die deze week niet bij Sentower Park zijn gaan trainen hebben dus vandaag gesprongen. Dienellie veel oefeningen in de binnenbak, paaltjes op de grond en cavaleties en met Sabech buiten een fijn parcours gesprongen. Overigens springen we momenteel niet enorm hoog.

Ziekenhuizen zijn natuurlijk op het moment overbelast en al kan er natuurlijk te paard altijd iets gebeuren zoeken we op dat risico liever niet op. Wel kun je alsnog heel fijne technische parcoursen bouwen. Iedere Zondag bouwen we een nieuw parcours dus die variatie blijft er wel in!

Bedankt voor het meevolgen deze week Equnews! Fijn weekend!