De selectie is mogelijk dankzij de steun van Horses2Fly die graag het Zalando-idee toepast. "Het transport van een nieuw paard moet ook voor de nieuwe eigenaar een belevenis zijn."

"Ik vergelijk het met Zalando; Je hebt nieuwe schoenen gezien, maar niet in het echt, alleen op internet. Dan volg je Track & Trace, en weet je precies wanneer ze aankomen. Zo gaat het bij ons met de paarden ook een beetje. We sturen de klanten regelmatig foto’s en filmpjes van hun paarden. Op stal, in de vrachtauto, in de stapmolen en ga zo maar door. We merken dat de mensen dat heel erg waarderen,” aldus Nijboer. “Bij ons is een paard geen nummer. Bij ons is een paard ook gewoon echt een paard waar we gek mee zijn.”

De dagelijkse verzorging van en omgang met de paarden ligt vooral bij Drijfhout en haar team van medewerkers. "De omgang met paarden is voor ons juist de charme van het werk. We doen het echt met passie," vertelt Drijfhout, die gecertificeerd dierenarts is. Wat ze precies met de paarden kunnen doen is afhankelijk van het gebruiksdoel en van het land waar de paarden naartoe reizen. "Amerika gaat non-stop door. Dat zijn gemiddeld 18 paarden per week. Die paarden staan maar kort bij ons, want zij hoeven niet aan deze kant van de oceaan in quarantaine. Maar sportpaarden moeten wel echt hun beweging krijgen, ook als ze bij ons staan. Die moeten iedere dag in de molen, los of gelongeerd worden. Dat is voor ons het leuke werk," aldus Drijfhout.

bron: Persbericht