In het eerste deel van de veiling bleven de echt hoge prijzen uit, maar de veertig veulens in het tweede deel van de veiling trokken het gemiddelde toch op naar nieuwe recordhoogte. Opvallend was ook dat een groot aantal sportmensen hebben geïnvesteerd in de zorgvuldig selecteerde veulens.

Aganix du Seigneur
Met een prijs van € 36.000 werd de beste prijs neergelegd voor de door Stan en Daan Creemers gefokte Aganix du Seigneur-zoon U Can Do It by Nature, die naar een Nederlandse investeerder gaat. Ook een andere nakomeling van Aganix du Seigneur, Adore Vinio MB uit de fokkerij van Maarten Brands, kwam tot een goede prijs van €32.000 en is daarmee in Amerikaanse handen gekomen. Voor €30.000 verruilden het Carthago-merrieveulen C U Again S Z van Nico Schulpen en  Uptown Girl D (v.Cornet Obolensky) van Jan Pen van eigenaar. Zij zijn verkocht naar Amerika respectievelijk Turkije. Ook investeerders uit onder meer Ierland, Finland, Canada, Duitsland en Groot-Brittanië kochten veulens in deze 24e editie van de Limburgse Veulenveiling. “Het begon wat moeizaam maar het is geweldig dat we deze resultaten hebben kunnen behalen. De editie van vorig jaar leek aanvankelijk niet te evenaren en met gepaste trots kunnen we constateren dat het tóch gelukt is. Daarnaast ben ik heel blij dat veel ruiters en sportmensen hun vertrouwen in deze veiling hebben laten blijken door één of meerdere veulens aan te schaffen. Dat maakt de kans groot dat we in de toekomst veel gaan horen van deze veulens”, aldus Paul Hendrix.

Zeer geslaagd
Al met al reden om met een heel goed gevoel terug te kijken op deze veiling. Aanstaande vrijdag 27 september loopt de online editie van de Limburgse Veulenveiling af, waarin nog eens 56 veulens onder de virtuele hamer komen.