Na een spectaculair optreden van voormalig veilingtopper en publiekslieveling Kees 531 kwam het eerste veulen in de baan. Usain (Kyton uit Madorijke elite IBOP-dres D-OC van Hennessy, fokker R.W. Bennink uit Roden) zette direct de toon en werd afgeslagen op een bedrag van €14.000,-. Voor datzelfde bedrag vond ook Urson JZ (McLaren uit Parla-Sarina vb van Kjento, fokker J. Zeewuster uit Sleen) zijn nieuwe eigenaar. Beide veulens blijven in Nederlandse handen. Urvano BR (One Million uit Odaylie BR elite IBOP-dres D-OC van Kingston Blue Hors, fokker G. Verhoeven uit Biezenmortel) kwam voor €16.000,- in handen van een koper uit Dubai. Bij de springveulens werd Kay van de Boxem Z (v.Kassanova de la Pomme) afgeslagen op €8.500,-. Voor meerdere springveulens viel de veilinghamer op een bedrag van €8.000,-. Dat kopers vanuit de hele wereld belangstelling toonde voor de collectie, wees zich uit. Een aantal veulens vertrekt naar Duitsland. Ook kopers uit onder andere Litouwen, Frankrijk, België en Engeland sloegen hun slag. Hoewel de gemiddelde prijs uitkomt op bijna €8.100,- werden de prijzen toch iets onderdrukt door technische problemen met het online biedsysteem.

Huldiging fokkers
Tijdens de pauze werden traditiegetrouw een aantal fokkers en eigenaren van oud-veilingpaarden gehuldigd. Uit handen van voorzitter Joop van Wessel en bestuurslid Marcel van Manen ontvingen zij bloemen en een foto. Rom Vermunt kreeg afgelopen jaar Pina Colada (v.Governor) en Rock and Roll (v.Bordeaux) goedgekeurd bij het KWPN. Beide hengsten werden door hem als veulen aangekocht bij Veulenveiling Midden-Nederland. Familie Mol staat te boek als fokkers van Pina Colada en de heer Lansink als fokker van Rock and Roll. Wouter Lodder en Suzanne Smeeing werden gehuldigd als fokkers van Gotilas (v.Totilas). Deze ruin behaalde al vele mooie resultaten en maakte deel uit van het als 6e geëindigde Franse team tijdens de Olympisch Spelen in Parijs. Extra mooi was dan ook dat de eigenaar, Pamfou Dressage uit Frankrijk, aanwezig was bij de huldiging. Gotilas werd benoemd tot Ambassador of Dutch Top Foals. Deze speciale titel werd eerder toegekend aan World Cup winnaar Chaplin (v.Verdi) en Galanthos (v.Arthos), die vier jaar geleden schitterde op de Olympische Spelen in Tokyo.

Voorzitter Joop van Wessel blikt tevreden terug: “We hadden eigenlijk voor het eerst sinds corona weer een bomvolle zaal met ook veel publieke belangstelling. Dat is een positieve ontwikkeling waar wij als organisatie erg blij mee zijn. Mede daardoor zaten er in de zaal ook veel kopers. De problemen die we hebben ondervonden met het online biedsysteem hebben de prijzen voor bepaalde veulens zeker wat tegengewerkt. Anderzijds mogen we ook tevreden zijn met de bedragen die nu werden neergelegd.”