Na een veilingtopper van 81.500 euro op de eerste avond, ging er dankzij de achtjarige Carambia BP (Comme Il Faut x Coriano) woensdagavond nog een schepje bovenop. Canadese kopers hadden hun oog laten vallen op de merrie met 1.45m ervaring.

Het team van Youhorse.auction is in hun nopjes met de resultaten, vertelt Mario Everse: “Waanzinnig! We hebben twee topavonden achter de rug. Voorafgaand hadden we veel vertrouwen in de collectie en het was mooi om te zien dat er wereldwijd belangstelling was. We zijn zeer dankbaar voor het vertrouwen van zowel de inzenders als de kopers van de paarden. We hopen natuurlijk dat de nieuwe eigenaren mooie successen met hun aanwinsten gaan behalen!”

In navolging van de eerste veilingavond, vertrekken na woensdagavond opnieuw veel paarden naar het buitenland. De vijfjarige vosmerrie O-Abby VDB (Kallas x Aganix du Seigneur) verhuist voor 30.000 euro naar Duitsland. De twaalfjarige Helsinki O (Eldorado vd Zeshoek x Indoctro) werd voor 29.000 euro verkocht naar Turkije. Het jonge talent Razzle Dazzle (Mattias x Kenwood) gaat een carrière tegemoet in de Verenigde Staten, waar de ervaren Marley (Harley VDL x Unaniem) is verkocht naar het Verenigd Koninkrijk.