Hij bleef hiermee Gudrun Patteet voor die al een erg goed weekend kende in Vejer. Nadat ze de twee rankingrubrieken van de CSI3* competitie al op haar naam kon schrijven, moest ze vandaag vrede nemen met de tweede plaats. In het zadel van Sea Coast Monalisa van't Paradijs (v. Bamako de Muze) sprong ze een foutloze ronde in 44,20 seconden. Andreas Schou en Quadrosson Ask (v. Quadros 3) vervolledigden het podium na een foutloze barrage in 45,69 seconden. 

Kim Emmen (Jack van het Dennehof) en Jodie Hall Mcateer (Salt'N Peppa) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Andere Nederlandse klasseringen waren voor Willem Greve (Grandorado TN) en Kevin Jochems (Turbo Z)

Medium Tour A

De Medium Tour A werd over een hoogte van 1m30 gesprongen en maakte deel uit van de CSI3* competitie. Adem Morgan reed naar de overwinning. In het zadel van Clooney 35 (v. Cardento 933) liet hij het hout onaangeroerd en finishte in 24,63 seconden. Jens Baackmann en Sunny Boy 372 (v. Sampres) eindigden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 24,94 seconden. Tom Tarver-Priebe en Ngahiwi Para vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 25,68 seconden. 

Antonio Marinas Soto (Iep) en Viggo Björklund (Merida 8) vervolledigden de top vijf.  Lars Kuster zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Iscolavsco Fortuna (v. Berlin) foutloos naar de finish in 27,88 seconden. 

Small Tour C

In de Small Tour over een hoogte van 1m45 zorgde Senna Everse voor de beste Nederlandse prestatie. Ze reed Kerwin van't Roosakker (v. Echo van't Spieveld) naar de elfde plaats. 

Armando Trapote Mariscal verzekerde een Spaanse overwinning. Hij reed de Holstein ruin Tornando VS (v. Toulon) foutloos rond in 33,95 seconden. Conor Mcmahon en Fame (v. Harley) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 35,26 seconden. Sissela Smith en Charmonix CC (v. Clearway) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 35,88 seconden. 

Trapote Mariscal eindigde ook nog op de vierde plaats. Dit keer rekende hij op Lordana DC (v. Lordanos) om in 35,92 seconden een foutloze ronde te springen. Lucy Townley (Billy Guilder) vervolledigde de top vijf. 

CSI1* competitie

In de CSI1* competitie reden Mila Everse (Orso del Terriccio) en Gerco Schröder (Glock's Novellist) naar klasseringen in het 1m35.