De afsluitende rubriek in Amsterdam, de mooie 1m60 Anemone Horse Trucks Powered by Stoeterij Sterrehof Grote Prijs, uitte zich in een Nederlands feestje. Met een barrage met alleen Nederlandse deelnemers werd het publiek getrakteerd op een spannende ontknoping in deze Grote Prijs. De uiteindelijke winst was geheel verdiend voor Marc Houtzager die hier zijn KWPN-er Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) met hoge snelheid naar de winst wist te sturen in 41.30 seconden. "Ik had natuurlijk het voordeel dat ik als laatste kon starten in de barrage, daardoor heb ik goed kunnen kijken naar de andere deelnemers. Over twee weken gaat Calimero mee naar Hong Kong. Het mooie aan JA is dat de sfeer hier abnormaal is. Er zijn zoveel mensen die hier met je mee leven, het publiek is fantastisch. Daarnaast is voor zowel ruiter als paard alles tot in de puntjes verzorgd", aldus Marc Houtzager. Daarmee bleef hij onder de mooie tijd die Michel Hendrix hier al neergezet met zijn Baileys (v. Indoctro), zij eindigden dan ook op de tweede plaats met een tijd van 41. 81 seconden. Michael Greeve wist met een geweldige foutloze nog een derde plaats te behalen met zijn Whitney BB (v. Nabab de Reve) die hier in 42.16 seconden rond kwamen. Ook Frank Schuttert besloot om met zijn Chainti's Champion (v. Champion du Lys) er vol voor te gaan, helaas was er voor hun een pechfoutje wat hem uiteindelijk met 4 strafpunten en de snelste tijd van 40.14 seconden op de vierde plaats opleverde. Kevin Jochems en Captain Cooper (v. Namelus R) namen de vijfde plaats mee naar huis. Ook voor Robert Vos was er nog een zesde plaats met Carat, gevolg door een zevende plaats voor Eric van der Vleuten met Wunschkind 19.

Wereldbeker in Amsterdam

Volgend jaar zal Jumping Amsterdam onderdeel zijn van de FEI Wereldbeker wedstrijden. Op hun diamanten editie zal er dan ook een Wereldbeker wedstrijd verreden gaan worden.

Uitgereikte awards:

Naast de mooie ontknoping in de Grote Prijs werden ook andere awards uitgereikt. Zo werd de Ierse ruiter Michael G Duffy uitgeroepen tot ruiter van de wedstrijd. Hij zette dit weekend meerdere overwinningen naar zijn hand. Maar ook voor Lisa Nooren was er nog een mooie award voor Leading Lady.   De award voor het beste paard van de wedstrijd ging naar Argento (v. Arko III) het paard van de Britse ruiter John Whitaker.     Klik hier voor alle resultaten