Het was een spannende en schitterende strijd vorige vrijdag wanneer het Nederlandse team de Nations Cup overwinning in de wacht sleepte. Slechts drie combinaties slaagden in een dubbele nulronde tijdens deze landenprijs. Dit waren Jur Vrieling met VDL Glasgow v. Merelsnest, Duitsland's Meredith Michaels-Beerbaum met Daisy en haar echtgenoot Markus Beerbaum met Comanche 28.

Enkel Jur Vrieling en Markus Beerbaum slaagden er nogmaals in het parcours van Frank Rohtenberger foutloos af te leggen in de ultieme barrage-rit.

Na afloop verklaarde Vrieling elke dag opnieuw verbaasd te blijven over VDL Glasgow. "Hij heeft een top karakter. Hij is het tofste paard dat ik op stal heb en dat komt niet alleen door de resultaten die hij plaatst, maar voornamelijk door zijn gedrag. Ik ben gewoon gek van hem."

Ook Rob Ehrens gelooft in de combinatie. "Ik heb hem (Vrieling) gekozen voor de barrage omdat hij de meest ervaren ruiter is van het team dat ik tijdens de Landenprijs aan de start bracht. Zijn paard was bovendien al opgewarmd en klaar om te gaan. Vrieling is gewoon snel, PUNT."