Een baken voor de Nieuw-Zeelandse dressuursport 

Geboren in 1954 in Palmerston North, begon Brougham op vierjarige leeftijd met paardrijden en vond haar passie in de dressuur.  Ze maakte furore op nationaal Grand Prix niveau met JK Supersonic. In 2008 reisde ze naar Duitsland om haar volgende dressuurtopper te vinden na de verkoop van Supersonic. Tijdens een bezoek aan de stal van Ton de Ridder in Aken, Duitsland, ontdekte ze Rhinelander Vom Feinsten (v. Fidermark x Weltmeyer) die haar carrière lanceerde. Het duo brak door in 2015 en won de NZL Horse of the Year show in Hastings met nieuwe recordscores in de Special (69,94%) en Kur (76,02%).  

Olympische Spelen 2016

In 2016 vertegenwoordigden ze Nieuw-Zeeland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze behaalde de beste Olympische dressuurscore van het land tot nu toe (68,543%). Julie was Nieuw-Zeelands oudste Olympische deelnemer op 62-jarige leeftijd en de derde Nieuw-Zeelander ooit die deelnam aan de dressuur op de Olympische Spelen. Na een periode van blessures wonnen ze het Nieuw-Zeelandse Grand Prix-kampioenschap van 2018 en stelden ze hun ticket veilig voor de Wereldruiterspelen van 2018 in Tryon, waar ze 36e werden in de Grand Prix met 68,991%. Het was hun laatste internationale show. 

Dappere strijd

In oktober 2018 werd bij Brougham buikkanker geconstateerd. Ze onderging zes rondes chemotherapie om de agressieve kanker te bestrijden. Ze werd na de eerste ronde met complicaties in het ziekenhuis opgenomen en onderging operaties om haar eierstokken, eileiders en een deel van haar dikke darm te verwijderen. Er werd een stoma ingebracht, maar de volgende operatie om de stoma om te keren mislukte, wat leidde tot meer spoedoperaties, en de stoma werd permanent.

Ze herstelde en keerde in september 2019 terug in de piste met Vom Feinsten op nationaal niveau. Op 1 mei 2021 reed het paar hun laatste show tijdens Dressage by the Lake op Takapoto Estate, waar ze de Grand Prix wonnen met 71,812% en de Kür met 74,706%. Vom Feinsten werd tijdens een speciale ceremonie op deze show uit de sport teruggetrokken. 

Afscheid

"Julie is veel dingen geweest voor veel mensen binnen onze sport - een mede-atleet, een vriend, een jurylid en een inspiratie in alles waar ze naar streefde en bereikte," zei Dressage New Zealand. "Haar passie voor alles wat met dressuur te maken heeft en de enorme kennis die ze genereus met anderen deelde, zullen een blijvende nalatenschap zijn voor ruiters die ervan dromen om de nieuwe standaard die zij en Steiny voor Nieuw-Zeeland hebben gezet, te volgen."

Bron: Eurodressage