Dressuur Team NL
Bondscoach Rien van der Schaft: “Onze sport is in de breedte en in kwaliteit enorm gegroeid. In Tryon zijn er zes of zeven teams die aanspraak kunnen maken op de medailles. Ik ben heel blij dat we met dit team kunnen gaan, hiermee hebben we een kans om een medaille te winnen, of toch zeker in de buurt van het podium te komen. Ook onze reserves Adelinde Cornelissen met Aquido en Diederik van Silfhout hebben laten zien er klaar voor te zijn als we ze nodig hebben.”
Springen Team NL
Maarten van der Heijden namens Rob Ehrens, die zelf afwezig was in verband met de deelname van het springteam aan de Nations Cup in Hickstead: “Rob zegt altijd dat het in de springsport allemaal enorm dicht bij elkaar ligt en ik kan niet anders dan dat beamen. De selectie van de springruiters is ijzersterk met als kopman natuurlijk de nummer een van de wereldranglijst Harrie Smolders. Ook de andere ruiters en paarden brengen al veel kampioenschapservaring mee. Frank Schuttert is wat dat betreft de benjamin van het gezelschap, maar ook die heeft al laten zien op het hoogste niveau succesvol te kunnen zijn.”
Eventing Team NL*
Bondscoach Bettina Hoy: “We hebben nu nog een lijst van zes ruiters en zeven paarden, door de enorme regenval is een deel van het traject in Tryon misschien niet bruikbaar. Als dat zo is hebben we een cross van rond de acht minuten, als het traject wel op tijd hersteld is, dan hebben we een cross van 11 minuten met een flinke heuvel aan het einde. Dat maakt natuurlijk een enorm verschil, de definitieve beslissing neem ik als er een beslissing is genomen over het traject. We hebben goede ruiters en paarden, ik heb er heel veel zin in.”
*In totaal vliegen vijf combinaties naar Tryon. Bondscoach Bettina Hoy maakt medio augustus bekend wie van bovenstaande ruiters deelneemt als individuele combinatie en welke combinatie afvalt.
Para-dressuur Team NL
Bondscoach Joyce Heuitink: “We gaan met een sterk, ervaren team en individueel hebben al deze combinaties ook goede medaille kansen. Voor kwalificatie voor de Paralympics moeten we in de top drie rijden van het landenklassement. Daar gaan we natuurlijk voor, maar de concurrentie uit Engeland, Duitsland, Verenigde Staten, Denemarken en Australië is groot. Voor het eerst wordt de landenwedstrijd verreden op een dag en bepaald het resultaat van onze beste drie combinaties in de landenproef de teamuitslag. Dat maakt het denk ik wel spannender en minder voorspelbaar.”
Mennen Team NL
Bondscoach Harry de Ruijter: “Na de topprestaties van onze menners in Aken gaan we met een heel goed gevoel naar Tryon. Het is nu de kunst om deze vorm vast te houden en er mogen natuurlijk geen gekke dingen gebeuren. We gaan voor goud, maar dat we dat winnen is zeker niet vanzelfsprekend en we zullen er hard voor moeten knokken.”
Endurance Team NL*
Chef ‘d Equipe Pieter Wiersinga: “Op vorige WEG in Normandië hadden we natuurlijk de fantastische zilveren individuele medaille van Marijke Visser, toen is het alleen helaas niet gelukt om me een compleet team te finishen. Uitgangspunt voor dit jaar zal zijn om met een team te finishen, daar gaan we ons uiterste best voor doen. Als er dan ook nog een mooi individueel resultaat volgt, is dat natuurlijk heel mooi.”
* Chef d’Equipe Pieter Wiersinga maakt medio augustus bekend welke van bovenstaande ruiters wordt afgevaardigd als reservecombinatie.
Reining Team NL
Bondscoach Robert Overbeek: “Het teamresultaat gaat voor ons leidend zijn. We hebben naast de in Nederland gevestigde ruiters ook Hubertus Heule die in de Verenigde Staten zit en Michel Sandijck die in Canada gevestigd is. Met deze ploeg gaan we voor een plaats bij de eerste tien. We zijn heel blij dat de KNHS is ingehaakt op onze sport, we hebben inmiddels ook meer kaderleden dan ooit. Als we deze lijn voort kunnen zetten kunnen we in de toekomst ook zeker mee gaan doen om de medailles.”
Bondscoach Diana van Klaveren: “We gaan met een groep zeer ervaren en gemotiveerde voltigeurs naar Tryon. Voor het eerst dit jaar is er bij de voltige een landen medaille, daarvoor telt het resultaat van twee solo’s en het team. Het is niet reëel om te denken dat we een medaille winnen, daarvoor is de top te sterk. Met deze groep moeten we zeker wel aansluiting kunnen houden bij die top in die Nations Cup wedstrijd.”
Om de hele delegatie naar Amerika te krijgen is een behoorlijke logistieke operatie. De Nederlandse paarden vliegen vanaf Luik naar Greenville en weer terug. De vluchttijd is circa 9.20 uur. Daarnaast gaat ongeveer 4.500 kg aan voer,10.000 kg hooi, 500 kg zadelkisten, zes dressuurkoetsen en marathonwagens en 5.000 kg aan overige benodigdheden per boot de oceaan over.
5 reiningpaarden: 2 <-> 16 september 2018, waarvan er twee al in USA zijn.
5 endurancepaarden: 2 <-> 16 september 2018
4 dressuurpaarden: 4 <-> 17 september 2018
5 eventingpaarden: 5 <-> 18 september 2018
4 para-dressuurpaarden: 9 <-> 23 september 2018
3 voltigepaarden: 10 <-> 24 & 11 - 26 september 2018
5 springpaarden: 12 <-> 24 september 2018
15 menpaarden: 14 <-> 25 september 2018