Vanmiddag werden er in het Duitse Wiesbaden nog twee grote wedstrijden verreden. Zo was er een 4* rubriek op 1.50m met joker waarin de opdracht luidde: snel zijn, en alle sprongen inclusief joker foutloos nemen. Hier was het de Belg Olivier Philippaerts die het goede voorbeeld gaf, en liet de concurrentie het nakijken. Met de BWP merrie Gitania V G (v. Cicero) zette hij de onklopbare tijd van 54:11 seconden neer, waardoor zij deze proef op hun naam schreven.

Duitser Felix Hassmann kwam wel heel dichtbij. Met Cayenne WZ (v. Claudio) ging hij door de finish in 54:40 seconden, goed voor de tweede plaats. Zijn landgenote Janne-Friederike Meyer sprong met Chloé (v. Chippendale Z) naar de derde plaats. Marc Bettinger en Ravisante de Pleville (v. Kannan) zagen we terug op de vierde plaats. Terwijl de top 5 werd vervolledigd door Gert-Jan Bruggink die met zijn Connelly 2 (v. Calvados Z) op de vijfde plaats eindigde in 55.86 seconden.

Grote Prijs

Tevens werd er de Grote Prijs verreden op een hoogte van 1.60m. Ook hier een mooie resultaat van Gert-Jan Bruggink die met zijn Vampire 6 (v. Marome) naar een zesde plaats reed met 4 strafpunten in de barrage. De winst in deze GP was voor Patrick Stühlmeyer en Lacan 2 (v. Lando) zij bleven tweemaal foutloos en zetten de snelle tijd neer van 47.98 seconden. Duitsland bezette ook de tweede en derde plaats met op twee Philip Rüting met Copperfield (48.16 seconden) en Holger Wulschner die met BSC Skipper rondkwam in 48.96 seconden en daarmee derde werd. 

Een vierde plaats was er voor de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo die met zijn Admara 2 ook van het hout wist te blijven, gevolgd door de Duitse favoriet Marcus Ehning die met Funky Fred op een vijfde plaats eindigde.

Klik hier voor alle resultaten 

[caption id="attachment_81558" align="alignnone" width="636"]Patrick Stühlmeyer with Lacan 2 Equistock.de/Balz[/caption]