Nog voor de eerste tien combinaties aan zet waren gekomen, bleken plaatsen één en twee al beslecht. De Liechtensteinse Jennifer Hochstadter zette als derde aan de start van het 1.45m hoge parcours meteen een te kloppen foutloos resultaat in een tijd van 27.88 seconden neer, iets dat uiteindelijk enkel de als negende aan de start komende Lorenzo de Luca nog wist te verbeteren. Hochstadter sprong zo met de 10-jarige Selle Français ruin CSIO Bel (Tinka's Boy) uiteindelijk naar zilver, na de Luca en Dirka de Blondel. De Oostenrijker Gerfried Puck beklom het derde trapje van het podium, mede te danken aan de 8-jarige Equitron Ornaat V Gerfried Puck (Ut Majeur de Brecey) die foutloos rondsnelde in een tijd van 29.59 seconden.

De overige twee plaatsen binnen de top vijf gingen naar twee Franse combinaties. Edward Levy won het hier op de rug van de hengst Catchar Mail (Diamant de Semilly) van zijn landgenoot Simon Delestre in het zadel van Enjoy d'Eole.

Het beste Nederlandse resultaat werd neergezet door Harrie Smolders, die met Uricas v/d Kattevennen eveneens alle balken in de lepels liet liggen. Smolders en de 10-jarige hengst kwamen helaas wel wat tekort in snelheid tijdens deze proef, en moesten met een tijd van 35.53 seconden genoegen nemen met een zestiende plek (zonder klassering).

Vind de volledige uitslag hier.