Tijdens de CSIO in Lummen sprak Equnews met de voormalige nummer 1 van de wereld, Europees Kampioen van 2009 en winnaar van de Grote Prijs van de Gucci Paris Masters vorig jaar.

"Hoe kijk je terug op je deelname aan de wereldbeker finale? Indien je opnieuw aan de start kwam, wat zou je veranderen?"
Ik zou niets anders kunnen wijzigen. Ik heb Silvana gereden zoals ik ze moet rijden. Terugblikkend op de wedstrijd had ik de eerste dag mijn fout kunnen vermijden. Dat was een spijtige start, ik strandde meteen achteraan in het klassement. Daarom besloot ik de tweede dag wat meer risico te nemen, helaas zonder effect. De finale dag heb ik dan maar bekeken als een afzonderlijke wedstrijd. De merrie zat er wat door, ik moest de druk dus lager leggen. Maar dit neemt niet weg dat het een stuk beter had gekund. 

"Hoe denk je dat de springsport zal evolueren?"
Wel er zullen binnenkort meer en meer ruiters in de barrages verschijnen. Bovendien zullen deze barrages sneller en sneller worden. Tegenwoordig volstaat het niet meer om je te klasseren voor die tweede omloop, je moet er nog eens foutloos de finish kruisen en dit in een snelle tijd.  Nu ja, we zitten reeds aan het uiterste van techniciteit, daarom moeten we dus meer en meer gaan zoeken naar nieuwe parcours en nieuwe ideeën in het parcours. Aan de hoogte kunnen we niets meer wijzigen. We zitten op de limiet, hoger gaan zou paard-onwaardig worden.

"Na ruim een jaar werken met Philippe Guerdat als bondscoach, wat is de ervaring na Henk Nooren?"
Henk focuste zich echt op de techniek. Philippe kan daarentegen meer beroep doen op zijn ervaring als trainer en ruiter. Hij slaagt erin de techniek te combineren met het teamwork. Hij probeert iedereen te betrekken bij het proces; de eigenaar, ruiter, groom, sponsor, etc. Je kan hem meer als een manager dan een coach beschouwen.

"Als je carte-blanche kreeg, welk paard zou je zonder twijfel willen rijden?"
Nino des Buissonnets. Een moeilijk paard, maar het gevoel moet zo interessant zijn!

"Als afsluiter, wat is je leukste competitieve ervaring?"
Ik zou zeggen het wereldkampioenschap in Lexington. De zilveren medaille met het Franse team gecombineerd met een dubbele nulronde op de rug van Silvana was een subliem moment. Ik blik er nog vaak naar terug. Bron: Equnews.fr / Equnews.be