Topruiters zullen Christian Ahlmann (DLD) het vuur aan de schenen leggen dit weekend in Monaco en zullen proberen het gat te dichten richting de leider van de competitie. De strijd om het LGCT kampioenschap zal alleen maar feller worden in het beroemde prinsendom als de wereldtop op het adembenemende podium van Port Hercule verschijnt.

Onder de bescherming van Zijn Koninklijke Hoogheid Prins Albert II van Monaco zullen de ruiters binnenkort aantreden voor de negende editie van de competitie die zich afspeelt van 24 tot 26 juni. Het driedaagse feest van springsport van het hoogste niveau vlakbij de wereldberoemde haven van Monte-Carlo zal een fantastisch schouwspel zijn voor iedereen met de beste ruiters en paarden van de wereld die uitdagende technische parcoursen voorgeschoteld zullen krijgen op de kleinste arena’s in deze Tour.

De leider van het klassement Christian Ahlmann (DLD) zal weer in actie komen. Daarmee neemt hij voor de negende achtereenvolgende keer deel aan de Tour dit jaar. Met zijn comfortabele score van 209 punten zal de Duitse ruiter wederom proberen een goed resultaat neer te zetten in het iconische Monte Carlo. Edwina Tops-Alexander (AUS) zal ook in Monte-Carlo aan de start verschijnen. Na haar winst in Miami Beach en haar tweede plaats in Cannes zit ze de leider steeds dichter op de hielen. Met een score van 143 punten staat de tweevoudige LGCT-kampioene  op de tweede plaats in de strijd om het kampioenschap en ze zal haar uiterste best doen het gat nog verder te dichten. Met 132 punten in het totaalklassement staat de jonge Ierse ruiter Bertram Allen op de derde plaats na zijn constante prestaties in de parcoursen vragen om behendigheid, voorzichtigheid en moed.

Olympisch kampioen Rolf-Göran Bengtsson (SWE), die tot nu toe zeer constant gepresteerd heeft in de Tour zal ook in Monaco zijn om te proberen wat plekken in het algemeen klassement op te schuiven. Direct achter hem staat op slechts vijf punten afstand Daniel Bluman (COL), die dit jaar twee keer op het podium verscheen, in Hamburg en in Chantilly. De legendarische John Whitaker (GBR) staat op dit moment op de achtste positie in de LGCT ranking.

Ook Scott Brash (GBR), winnaar van de editie van de LGCT in Monaco vorig jaar met Hello M’Lady  zal aan de start verschijnen. Met Hello Forever won de voormalige nummer 1 van de wereld en LGCT kampioen van vorig jaar de LGCT Grand Prix van Cannes. Hij wordt vergezeld door landgenoot Laura Renwick (GBR) en Denis Lynch (IRL), ook nog maar net terug uit Cannes waar hij de winnaar was van een CSI5* wedstrijd.

Genesteld tussen de Formule 1 pitstraat en de prachtige haven is de LGCT van Monaco ongetwijfeld een van de juwelen van de Tour. De charmante locatie aan de Riviera en de luxe faciliteiten van Monaco maken deze editie een geweldige belevenis voor families, VIP’s, sponsors, eigenaren en ruiters. Monaco, tevens gastheer van de Formule 1 en ATP Master tennis, kan rekenen op de aandacht van bijzondere prominenten.  In de afgelopen jaren hebben Zijne Koninklijke Hoogheid Prince Albert II van Monaco en leden van de Koninklijke Familie hoogstaande gasten uit de zakenwereld en beroemdheden vergezeld om de ruiters aan te moedigen.

Ook Bassem Hassan Mohammed (QAT), die in 2014 geschiedenis schreef door als eerste ruiter uit Qatar een Grand Prix te winnen na een adembenemende rit met zijn merrie Victoria, zal terugkomen naar de Tour. De USA heeft sterke ruiters in de strijd met Lauren Hough, Jessica Springsteen, Audrey Coulter, Georgina Bloomberg en Kimberly Prince.

Er zal een keur aan jong talent deelnemen met Nicola Philippaerts (BEL), Jos Verlooy (BEL),Gonzalo Anõn Suarez (ESP), Lisa Nooren (NED), Philip Houston (GER), Kevin Jochems (NED) en Hamad Al Attiyah (QAT). En met Emanuele Gaudiano (ITA), die vorig jaar goed was voor brons in Monaco, Pius Schwizer (SUI), Jérôme Query (BEL), David Will (GER), Pilar Cordon Muro (ESP), Pieter Devos (BEL), Jane Richard Philips (SUI), en de Braziliaan Marlon Zanotelli (BRA), belooft het weer een bijzondere atmosfeer te worden met fans die getrakteerd worden op spectaculaire topsport en amusement.