De politie heeft vanochtend twee mannen van 44 en 46 jaar uit Assen aangehouden in verband met een langlopend onderzoek naar witwassen, fraude en handelen in verdovende middelen. Eén van die invallen was bij Nijboer Stables in Assen.

De politie is op zoek naar goederen die in verband kunnen worden gebracht met hetgeen waarvoor de personen zijn aangehouden. Men zoekt administratie, gegevensdragers, contant geld en verdovende middelen. Bij Nijboer Stables is de politie met tientallen auto's aanwezig.

De twee verdachten uit Assen kwamen in 2016 en 2017 in beeld maar er was nog onvoldoende bewijs om ze te vervolgen. De ingewonnen informatie maakte dat er een vervolgonderzoek werd ingesteld. Uit dat onderzoek bleek in 2017 dat de twee verdachten uit Assen onverklaarbaar vermogen hadden. Ze worden verdacht van witwassen, fraude en handel in verdovende middelen. Het gehele onderzoek betreft in totaal panden in Assen (6), Rolde (2), Steenwijk (1), Amstelveen (1) en Amsterdam (1). In Steenwijk betreft de inval een tattoo-shop. Zonnestudio Ever Sun in Assen was ook een van de locaties waar de politie een inval deed. Nieuws in Assen . nl