Met maar liefst 16 combinaties werd aan het begin van de avond de barrage verreden van de Rolex Grand Prix in Genève. Hier was de overwinning voor de regerend Olympisch kampioen de Zwitser Steve Guerdat met zijn 14-jarige wonderpaard Nino des Buissonnets (v. Kannan). Samen snelden zij naar de overwinning in een tijd van 40.94 seconden. Met slechts 3 honderdste van een seconde was het Fransman Simon Delestre die naar de tweede plaats wist te rijden. Met zijn Black nakomeling Qlassic Bois Margot finishte hij in 40.97 seconden. De Canadees Eric Lamaze eindigde met zijn Fine Lady 5 op de derde plaats in 41.45 seconden. Voor de Amerikaan Kent Farrington, die afgelopen vrijdagavond nog de 'Rolex Top 10 Final' wist te winnen, was er ditmaal met zijn Voyeur een vierde plaats. De Italiaan Emanuel Gaudiano sluit met zijn Admara de top vijf af. Scott Brash en Hello Sanctos, winnaars van de Grand Prix vorig jaar in Genève, Aken en Calgary, haalden de barrage niet. Zij eindigden hun rit met 4 strafpunten. Jeroen Dubbeldam wist zich met zijn SFN Zenith N.O.P. niet te kwalificeren voor de barrage. Zei eindigden op een 26ste plaats met 5 strafpunten. Klik hier voor alle resultaten Eric Lamaze Geneve Simon Delestre Geneve Steve Guardet  Nino des Buissonnets Geneve