Een van de meest opmerkelijke hoogtepunten van de bijeenkomst was de goedkeuring van de regels voor de vernieuwde Longines League of Nations. FEI-voorzitter Ingmar de Vos deelde zijn tevredenheid: "We hebben twee zeer productieve dagen achter de rug. De vergaderingen stonden voornamelijk in het teken van de toekomst en duurzaamheid van onze sport." Hij vervolgde zijn verklaring over de goedkeuring van de nieuwe regels: "Het feit dat we dit concept met zoveel steun opnieuw hebben kunnen presenteren, is het resultaat van uitgebreide en succesvolle discussies en het toont aan dat onze gemeenschap in staat is om out-of-the-box te denken. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om het FEI Springcomité te bedanken voor hun harde werk en uitstekende oplossingen."

Nieuwe format

Het voorgestelde format van het FEI Jumping Committee omvat twee rondes. In de eerste ronde nemen alle vier ruiters van de tien teams (en mogelijk het gastland) deel, waarbij de drie beste scores worden meegenomen. Vervolgens vindt er een tweede ronde plaats waarin de beste acht teams in omgekeerde volgorde strijden. In deze ronde behouden ze hun strafpunten van de eerste ronde, maar elk team mag slechts drie atleten opstellen en er is geen mogelijkheid om de laagste score te laten vallen.

In de finale rijden de beste acht teams beide omlopen. Het vormt een kleine wijziging ten opzichte van het huidige format dat nu meer de druk legt op de tweede omloop.


bron: FEI