Koen Vereecke kwam als vierde aan de start met Lector van den Bisschop (Bamako de Muze) en was de eerste Belgische combinatie in de ring. Het duo kreeg op de eerste dag slechts één springfout aangerekend. Bij het inkomen van de tweede combinatie kreeg het duo een balk in het zand aangerekend na een toch al knappe ronde. Ook de laatste van de driesprong ging bij hen tegen de grond.

 

De eerste foutloze ronde zagen we van Martin Fuchs (SUI) en Commissar Pezi (Commissario). Na de eerste ronde stond enkel Zwitserland zonder springfouten genoteerd terwijl er bij Ierland enkel een tijdsfout werd aangerekend voor Trevor Breen en Highland President (Clinton).

  

De tweede foutloze ronde werd bij elkaar gesprongen door Christian Kukuk (GER) en Checker 47 (Comme il Faut) waardoor het Duitse team samen met Zwitserland op een nulscore stond na de tweede ronde.

  

Tijdens de pauze zei Fuchs: "Geweldige start en een geweldige ronde van commissaris Pezi. Het was een moeilijk parcours, maar ik hoop het beste voor het Zwitserse team. Ik ben veel nerveuzer als mijn teamgenoten in de ring zijn, in tegenstelling tot wanneer ik zelf op het paard zit, omdat ik de situatie niet kan controleren vanaf de zijkant. We hebben hier nog nooit gewonnen maar het is iets waar we hard voor hebben gewerkt en we hopen hier vandaag bovenaan te staan."

 

In het rijtje van foutloze combinaties stonden na de pauze Martin Fuchs (SUI), Christian Kukuk (GER) en Lily Attwood (GBR).

 

Derde aan de start voor België was Wilm Vermeir. In het zadel van zijn vertrouwde IQ van het Steentje (Toulon) moest de winnaar van de Wereldbeker in Mechelen vorig jaar foutloos blijven als ons land nog mee wou dingen voor de prijzen. De druk lag dus hoog maar dat liet het duo niet aan het hart komen. Vermeir en IQ zorgden voor de eerste foutloze ronde!

 

Ook Hans-Dieter Dreher (GER) eindigde zonder enige fout met Elysium (Zirocco Blue) en hielp zo mee aan het behouden van de nulscore voor Duitsland. Na nog foutloze rondes van Luciana Duniz (BRA) en Vertigo du Desert (Mylord Carthago) was het aan de laatset in de ring voor België: Gregory Wathelet in combinatie met Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly). De twaalfjarige hengst liet geen enkele steek vallen, wat het Belgische team met een totaal van acht punten liet eindigen.

 

Het Duitse team stond nog als enige met nul punten bovenaan de ranking gevolgd door Brazilië met vier strafpunten op twee en Groot-Brittannië op met acht op drie (net als Frankrijk en België). De foutloze ronde van Richard Vogel (GER) & United Touch S (Untouched) verzekerde het Duitse team van de Nations Cup overwinning op Spaanse bodem.

 

De nulronde van Rodrigo Pessoa (BRA) en Major Tom (Vagabond de La Pomme) zorgde voor een topresultaat voor het Braziliaanse team. De laatste in de ring was Harry Charles (GBR) met Aralyn Blue (Chacco-Blue).


Resultaten


 


TOP DRIE

  1. Germany (Jana Wargers, Christian Kukuk, Hans-Dieter Dreher, Richard Vogel)
  2. France (Simon Delestre, Francois Xavier Boudant, Olivier Perreau, Julien Epaillard)
  3. Belgium (Koen Vereecke, Niels Bruynseels, Wilm Vermeir, Gregory Wathelet)