De Nederlandse amazone, Cindy Perdaen moest op vrijdag genoegen nemen met de tweede plaats. Op de rug van haar eigen gefokte, 12-jarige zoon van Cabrio vd Heffinck bleef ze nipt voor op Laura Stotzem en de 12-jarige Guitlermo (Tangelo vd Zuuthoeve, fokker: H.N. de Boer).

De Lage Landen werkten de top vijf af. Op plaats vier plaatste Pieter Van den Bergh zich met Thibeau Spits' voormalige 10-jarige Happyness van de Kapel (Bentley vd Kapel). Joost Martens volgde op eigen terrein met de achtjarige Verdi-zoon, Kensington.

Joost Martens is Nederlandse sterkhouder!

Samen met de eigen gefokte, Leffe Van de Zandloper (Houston) hield Janne Caals de concurrentie achter zich in de 1.30m rubriek. Caals en de 12-jarige BWP-merrie bleven zo Joost Martens met Kiev (Extase) voor. Op de derde plaats volgde Age Flapper in het zadel van de 10-jarige Interessant N. (Namelus).

Madee Schuttenbeld was de concurrentie te snel af in de 1.20m proef. De Nederlandse sprong met BP Finn McCool (Luidam) naar de winst voor Joost Martens en Rimini v/h Elkenhof (Kannan). Winnares van donderdag, België's, Eline Goethals vervolledigde de top drie met haar 8-jarige KWPN-merrie, Konita HX (Vingino).

Alle uitslagen