Wat was het spannend in het Sentower Park te Opglabbeek. Zonet werd er de barrage verreden van de Nations Cup voor children. Slechts twee landen wisten, met de regel van het schrapresultaat, de nul over twee rondes te behouden, en dat waren België en Groot-Brittannië. Zo kregen we een zenuwslopende barrage. Onder leiding van chef d’equipe Jean Jacques Mathijs sprongen Marthe van Gorp en Diamond Star, Anthony Philippaerts en Esprit vd Wellington en de regerende Belgische kampioenen Lena Leonard en Gloria vh Kluizenbos twee foutloze toprondes. Het schrap resultaat kwam van Jerome Schmidt en Eesebelle, met 4 punten in de eerste ronde en 8 in de tweede. Dankzij de 6 nulrondes kwalificeerde België zich met glans voor de barrage. In die alles bepalende barrage kreeg Anthony Philippaerts een weigering en tijdsfouten, waardoor zijn resultaat geschrapt werd. De andere drie teamleden sprongen sterk, en gingen foutloos door de barrage. De totaaltijd van het Belgische team was slechts 99 honderdsten sneller, en het leverde hen de terechte overwinning op! De children wonnen twee weken geleden ook al de Nations Cup in Lamprechtshousen, en gaat dus een geweldige toekomst tegemoet. Groot-Brittannië deed een verdienstelijke poging. Sienna Charles (Chaitanya 2), Lilli Freeman Atwood (Banana d’Ive Z), Eleanor Hall Mcateer (Dazzle II) en Oliver Fletcher (Temple Rebus) sprongen 7 van de 8 rondes foutloos, en waren dus verzekerd van een plek in de barrage. Daarin sprongen ze allemaal nul, maar ze waren net iets trager dan onze jonge landgenoten, en eindigden zo op de 2de plaats. Theo Chulla Leduc, Sandra Lange Frail, Iraia Elordiu Alvarez en Jacobo Ussia de Garay namen voor Spanje de 3de plaats voor hun rekening. Zij verzamelden over de twee omlopen 8 strafpunten. De 4de plaats was ex aequo voor team Nederland en team Zwitserland, elk met 24 strafpunten. Team Frankrijk behaalde met 28 strafpunten in totaal de 5de plaats. Team Ierland en team Denemarken besloten niet te starten in de tweede ronde.  

Nation cup Pony's

  Bij de pony's werd het uiteindelijk team Frankrijk, bestaande uit Marine Lebas (Ramses de l’Etape), Jeanne Sadran (Rominet de Bruz), Sarah Brionne (Quibelle des Etisses) en Charlotte Lebas (Quabar des Monceaux), die met het goud ging lopen. Zij hadden in de barrage het beste resultaat neergezet en gingen zo met de winst naar huis. Jack Whitaker (Elando vd Roshoeve), Antonia Platt (Carnhill Luna), Madison Jamison (Eclips VI) en Robert Murphy (Rainbows Mocha) namen voor Groot-Brittannië de tweede plaats voor hun rekening. Op 3 kregen we team Ierland, bestaande uit Jack Ryan (Sixmile Waterblaze), Sean Monaghan (Ballyowen Maybell Molly), Kate Derwin (Vales Blue Melody) en Ciaran Nallon (Dibidoe). België eindigde met een totaal van 5 strafpunten op een vierde plaats.

Team Nederland eindigde gelijk met het team van Denemarken op de gedeelde vijfde plaats. Zwitserland eindigde laatst. Zij gaven forfait in de tweede ronde.

KQ0A2323 KQ0A2333 KQ0A2339KQ0A2340 KQ0A2352   KQ0A2289 KQ0A2291 KQ0A2292KQ0A2306