In het Overijsselse Bathmen, wordt er deze week regionaal gestreden tijdens het 'Bathmen te Paard'. Op deze wedstrijd komen diverse rubrieken aan de start, maar wordt er ook een derby verreden en een 1m40 wedstrijd.

Annelies Vorsselmans in 1m40

Gisteravond in die 1m40 wedstrijd was het de Belgische amazone die zich gevestigd heeft op Stal de Sjiem, Annelies Vorsselmans,  die deze keer haar Shakira Z (v. Sandro Boy) zadelde. Het tweetal bleef de zeskoppige barrage voor met een tijd van 37.33 seconden. Daarmee verwees ze Lisa Everts naar een tweede plaats samen met haar Captain Morgan (v. Carthino Z) met wie ze naar een tijd wist te rijden van 38.98 seconden. Een derde plaats was er voor Elisah Aarts in het zadel van Egane (v. Mr. Blue) met een tijd van 40.65 seconden. Verder in de top vijf zagen we nog een vierde plaats voor Edwin Klokman die met Elia (v. Carambole) in een foutloze ronde naar 42 seconden wist te rijden, gevolgd door een vijfde plaats van Sander Geerink en Something Special (v. Apoleon Timpex). Zij kregen 4 strafpunten tegen in de barrage met een tijd van 39.03 seconden.

Aniek Diks wint 1m40 Derby

Een spannende rubriek die hier altijd plaats vindt is de 1m40 derby. Gisteravond was het Aniek Diks die naar de winst wist te snellen met haar Emil  (v. Amadeus) met een tijd van 50.51 seconden en 4 strafpunten in de laatste ronde. Het was vervolgens Edwin Klokman die in het zadel van Can Can (v. Lord Z) de tweede plaats voor zijn rekening wist te nemen in een tijd van 50.67 seconden, ook hij kreeg 4 strafpunten tegen. De derde plaats was er voor Lisa Everts met Red Bull  (v. Nassau) die ze in 49.69 seconden rondstuurde maar daarbij wel acht strafpunten opliep.

ZZ Klassiek

In de ZZ klassiek rubriek ging de winst naar Michiel Brusse met Chanel (v. Van Gogh) die in 61.56 seconden rond wisten te komen. Vincent Geerink stuurde vervolgens Corland (v. Vincenco) naar een mooie tweede plaats met 63.48 seconden, terwijl ook hier Lisa Everts in de prijzen wist te rijden met Red Bull (v. Nassau). Ditmaal noteerde de amazone uit Enschede een tijd van 64.30 seconden.

ZZ 2-fasen

In de andere ZZ rubriek over twee-fasen was het opnieuw Michiel Brusse die ditmaal niet alleen de eerste plaats maar ook de tweede plaats voor zijn rekening nam. Voor de eerste plaats kon hij opnieuw rekenen op Chanel (v. Van Gogh) in 32.03 seconden, terwijl hij voor de tweede plaats kon rekenen op Kom la Rondine (v. Lados BRD) in 32.47 seconden. Een derde plaats was er nog voor Sander Geerink die met Espéranto (v. Chiquitin la Silla) een foutloze ronde noteerde in 33.72 seconden.

Z rubrieken

In het Z klassiek was het Ellen Zwijnenberg die met Boeve's Cointreau (v. Cassini I) naar de winst wist te rijden met een tijd van 63.50 seconden. De tweede plaats was er vervolgens voor Vincent Geerink in het zadel van de Vincenzo nakomeling Corland met een tijd van 64.16 seconden. In de twee-fasen rubriek ging de winst naar Savannah Brandes in het zadel van Nosebreaker (v. Carthino Z) met een tijd van 31.47 seconden. Terwijl eventing ruiter Jordy Wilken van start ging met zijn Chapeau Spirit (v. Ukato) en in 32.57 seconden op de tweede plaats eindigde.