Na de eerste ronde deelden het Amerikaanse en het Ierse team de leiding met beide nul strafpunten op de teller. België, Nederland, Zwitserland en Zweden deelden de derde plek met allen een totaal van acht strafpunten.  

Koen Vereecke, die deel uitmaakte van het team dat vierde werd in de Nations Cup van Aken, was in de eerste ronde de Belgische sterkhouder met de enige nulronde voor het team. Kasanova de La Pomme ging met een stevige galop ook de tweede ronde tegemoet. Het duo maakte licht werk van het uitdagende parcours en werkte een tweede keer foutloos af. 

Michael Greeve kon in het zadel van Denver de vorm van de eerste ronde, waarin ze nog foutloos bleven, niet aanhouden en tikte een balk tegen de grond met slechts een lichte aanraking.  

Emilie Conter rekende op Portobella vd Fruitkorf, die nog maar 9 jaar oud is maar heel licht doorheen het parcours navigeerde en snel van de grond kwam. Het duo wist een foutloze ronde binnen te halen voor het Belgische team, met slechts één springfout in de eerste ronde. De amazone kwam alvast met een grote glimlach de ring uit.

Bas Moerings dan in de ring. De 25-jarige Nederlander, die in 2020 nog Nederlands Kampioen werd bij de Young Riders, had Ipsthar onder het zadel. Een ietwat ontbrekend ritme aan het begin van hun parcours zorgde voor twee vroege springfouten. Op de laatste oxer viel nog een laatste balk tegen de grond voor het duo, wat hen met een totaal van twaalf buiten stuurde.

Mel Thijssen’s Imodo kreeg in de tweede ronde een comfortabelere rit maar richting de laatste lijn ging het toch nog mis. De laatste lijn eiste heel wat slachtoffers en ook voor het Nederlandse paar werden vier strafpunten aangerekend door de laatste oxer.

Thibeau Spits werd in 2022 nog Europees Kampioen Young Riders en had hier Impress-K Van’t Kattenheye Z aan de start. België stond voorlopig op de derde plaats met een totaal van acht strafpunten, net achter Ierland met eveneens acht op de teller. De oxer na het water bracht hen wat uit balans, waardoor de balk tegen de grond ging. Bij die springfout werd nog een punt voor tijd aangerekend, wat een dure fout kon worden voor het team in de tussenstand.

 Harrie Smolders, nog maar net terug van zijn derde Olympische Spelen, was de laatste voor het Nederlandse team. Springfield 21 was zijn metgezel in deze Nations Cup. Ook voor hen was er een miscommunicatie na het water waardoor de oxer hen vier strafpunten opbracht. 

Op het laatste ging het nog tussen Ierland en Amerika. Cian O’Connor had de druk op zijn schouders voor het Ierse team, als laatste aan de start op Fancy de Kergane, een nog relatief jong paard. Ierland stond voorlopig op een totaal van acht strafpunten, na het Amerikaanse team met slechts vier strafpunten. Met een stemhulp richting de laatste oxer kwam hij vlekkeloos de eindmeet over. Een zeer tevreden O’Connor ging glimlachend de ring uit, want Ierland had nog steeds een kans. Dit paard bleef in Aken ook nog dubbel foutloos.

Nog één combinatie te gaan. Mclain Ward en Callas deden het in de eerste ronde uitmuntend maar kregen nu alle ogen op zich gericht met de druk van het team op hun schouders. Gezwind gingen ze foutloos richting de laatste lijn. Het paar haalde de overwinning moeiteloos binnen.

Resultaten