Skip to content

Copyright

Sanne Thijssen laat het Wilhelmus weerklinken in Vejer de la Frontera. Funky Fred Marienshof Z tweede in hoofdnummer!

© 1clicphoto - Hervé Bonnaud

Gisteren stond in Vejer de la Frontera een Nations Cup op het programma maar ook vandaag werd er weer druk op internationaal niveau gesprongen. Hett hoofdnummer van de dag was een CSIO3* 1m50 rubriek die in twee fases gesprongen werd. De overwinning kwam hier in handen van Abdelkebir Ouaddar. Hij kon in het zadel van Baccarat Meniljean (v. Diamant de Semilly) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 26,54 seconden.

Hiermee was hij net iets sneller dan Cian O'Connor die zijn nieuwe troef Funky Fred Marienshof Z (v. Fantomas de Muze) naar de tweede plaats reed. O'Connor nam heel recent de teugels van de Zangersheide hengst over maar dat weerhield hem er dus niet van om een foutloze ronde te springen in 26,98 seconden. Raleigh Hiler en Lennox vd Bisschop (v. Baloubet du Rouet) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 27,33 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Santiago Diaz Ortega (Carpi DV Z) en Teresa Blazquez-Abascal (Nasa de Toxandria).

CSI2* 1m35

In het 1m35 van de CSI2* competitie reed Sanne Thijssen naar de overwinning. In deze twee-fasen-rubriek was ze in het zadel van Iron Dames Keiralanda Vdm (v. Douglas) de snelste. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 22,23 seconden. Ze werden hiermee op de voet gevolgd door Eduardo Netto De Almeida en Clinton du Temple die de tweede plaats voor hun rekening namen na een foutloze ronde in 22,38 seconden. Michael Pender en HHS Savanna (v. Dignified van't Zorgvliet) mochten op de derde podiumtrede plaatsnemen. Zij noteerden een mooie nulronde in 22,43 seconden.

De beste Belgische prestatie kwam in deze rubriek van Thibault Philippaerts. Hij rekende op Fufu Z (v. Fernando-H) om in 23,06 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde hem de vijfde plaats op. Hij moest hiermee Emily Dehoff voorlaten die de Zangersheide-ruin Che de Kezeg Z (v. Carembar de Muze) naar de vierde plek reed.

Henk van de Pol eindigde met Evry vd Verbindingshoeve Z (v. Elvis Ter Putte) net buiten de top vijf op de zevende plaats. De Nederlandse combinatie deed het foutloos in 23,43 seconden. Logan Fiechter eindigde op zijn beurt op de negende plaats. Hij rekende op Corlouville PS (v. Cornet's Balou) om in 23,60 seconden een foutloze ronde te springen.

CSI2* Small Grand Prix

In de Small Grand Prix van de CSI2* competitie reed Emily Dehoff de BWP-merrie Manou de Muze (v. Arko III) naar de overwinning. Het duo was het snelste in een barrage met veertien combinaties. Ze lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 37,87 seconden. Robin Lesqueren (Galax du Rouet) en Kyle Timm (Diva du Temple) werden tweede en derde.

Sanne Thijssen was ook hier de beste Nederlandse. Zij rekende op Cupcake Z (v. Chacco-Blue) om naar de twaalfde plaats te springen.