De Nederlandse springruiters hadden het geluk niet aan de zijde. Het team van Edwin Hoogenraat strandde met 18 punten op een uiteindelijke 13e plaats.

Spannende Springsport met barrage!

Met nog drie ruiters te gaan kon enkel Groot-Brittannië kon nog een nulscore bemachtigen, wanneer Rosie Smith met KWPN-hengst, Fruselli (Zambesi TN x Karandasj) aan de start kwam. Haar nulronde leverde de Britse Children het Europees goud!

De zilveren en bronzen medailles werden pas door de laatste combinatie aan de start beslist. Polen kon nog roet in het eten gooien voor Belië en Spanje. De laatste Poolse combinatie verzekerde voor België een podiumplaats! Een springfout van Lucas Morote Soria met Gabriela Manciaise (Kapitol d'Argonne) verzekerde een barrage voor Spanje en België!

Spannende barrage

Eerste aan de start in de barrage was Jitske Van den Eynde met Miara Stb Z (Mosito van het Hellehof).  Het paar zette de druk met een foutloze omloop in 40,82 seconden. Spanje startte de barrage met Aleksandra Hearst en Corelien (Paramo K). Met één springfout, maar een snellere chrono kwam zo de hoop op Belgische zilver naar boven.

Ook Jérôme Denutte en Umour Noir de Crann (Kannan) hielden het foutloos als tweede combinatie aan de start. Even leek Elena Vazquez Arrojo met Gypsy Cardento een foutloze omloop te presteren. Maar de laatste hindernis tegen de grond, gaf dit het voordeel aan België. Dit zette de druk op schouders van Ella Bomeré met Moonshine van 't Ameldonk (Marius Claudius).

Samen met de eigen gefokte merrie viel de insprong van de dubbelcombinatie. Dit zorgde ervoor dat de kansen openbleven voor beide teams. Paula Regil Canarro en Erald Saugets (Drop des Varannes) bleef foutloos en hield zo alle opties open, wat de barrage spannender dan ooit maakte.

Robin Vermeir en Copacabana of the Paddocks Z (Coriano) waren de laatste Belgische combinatie aan de start. Een foutloze omloop verzekerde het zilver voor België!

Voor Groot-Brittannië bleven Emily Gulliver met Glamor (Mylord Carthago*HN), Tabby Morgan-Evans met Bermudez Bda (Cevin Z) en Rosie Smith met Fruselli (Zambesi TN) foutloos.

 

Teamresultaat