Otto Becker en zijn team namen sterke revanche in de tweede ronde. Voor Duitsland wist enkel Richard Vogel met de 12-jarige United Touch S (Untouched) een dubbele nulronde te presteren. André Thieme en zijn 14-jarige DSP Chakaria (Askari) finishte met in totaal één springfout. Ook Olympisch kampioenen duo, Christian Kukuk met Checker 47 (Comme Il Faut) noteerde een foutloze eerste ronde. In de tweede ronde vielen er twee balken uit de lepels. Het team werd verder vervolledigd door Jana Wargers met Dorette OLD (Dollar du Murier).

Met twaalf punten bleef Duitsland slechts één springfout voor op de Nederlandse equipe. Maikel van der Vleuten en de 14-jarige Beauville Z N.O.P. (Bustique) waren de sterkhouders met een dubbele nulronde. Kim Emmen en haar Olympische troef, Imagine (Cassini Gold) finishten met een foutloze ronde en 12 punten in de tweede ronde.

Verder kwamen Harrie Smolders met Uricas v/d Kattevennen (Uriko) en Lars Kersten met Funky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze) aan de start met de oranje jas.

De bronzen medaille kwam op naam van Zweden. Voor Zweden bleek Henrik von Eckermann met King Edward (Edward) de sterkhouder met één foutloze omloop.

Na de wedstrijd werd Van der Vleuten samen met Daniel Coyle en Henrik von Eckermann gehuldigd als 'best athlete'.

Reactie en info volgt...

uitslag