Vorig jaar won Labelle ES (v.Mosito van het Hellehof) van Stal Hendrix het KWPN Kampioenschap voor zevenjarigen, dit jaar bleef de uit eigen fokkerij komende Mont Rose HX keur sport-spr (Entertainer uit Isabella HX sport-spr van Diamant de Semilly) onder Tim van den Oetelaar alle concurrentie de baas.

Imponerend
“Dit had ik zeker niet verwacht! Mont Rose HX heeft een geweldige instelling en we hebben er samen echt voor gevochten. Ik heb haar zelf opgeleid vanaf vierjarige leeftijd en dit is absoluut één van m’n mooiste overwinningen ooit. Daarvoor wil ik ook mijn dank uitspreken aan familie Hendrix, niet alleen voor het fokken van zo’n goed paard maar ook voor alle steun en hulp die ik van hen krijg”, reageert Tim van den Oetelaar. Het succes van Stal Hendrix was opvallend vandaag. Na de overwinning van Pagani of the Paddocks (v.Catoki) drukte deze stal ook in het zevenjarigenkampioenschap haar stempel. Want met de overwinning in de Van Santvoort Makelaars Cup bleven Tim en Mont Rose HX voor op Pieter Keunen met de competitieve Gaspahr-dochter Marjorie (uit Marie I van Julio Mariner xx, fokkers Marian Sijben-Verlinden en G. Verlinden). Diezelfde ruiter bleef met een tijdstrafpunt net buiten de barrage met de KWPN-goedgekeurde hengst A Moonlight Speciale Z (Aganix du Seigneur uit Double-Speciale ster PROK van Chacco-Blue, f/g Jack Verstappen) en eindigde daarmee zesde. Deze relatief onervaren hengst sprong alle rondes met verbluffend veel gemak foutloos.

Hengsten
Er waren meer KWPN-goedgekeurde hengsten die zich waanzinnig lieten zien in dit kampioenschap. Onder Marco Sas sprong de machtige Dominator Z-zoon Defender VDS Z (uit Atureusa S keur sport-spr van Padinus, fokker Daphne van der Schaar) met veel afdruk, gemak en instelling dubbel nul. Dat leverde hen de derde plaats op, waarmee ze voorbleven op Hessel Hoekstra met de zeer atletische KWPN-goedgekeurde hengst Stargos VDL (Stakkato Gold uit Estella van Conthargos, fokker W. Winkeler). Zij maakten in de barrage een eerste foutje dit kampioenschap en finshten daarmee als vierde. Net voor Juulia Jylas met Magic Touch (Finishing Touch Wareslage uit Ureen-Latano ster sport-dres van Ferro, fokkers A.J. Klein en Stal van den Berg), één van de drie nakomelingen van deze KWPN-erkende hengst waarmee ze zich plaatste voor Lanaken.

Night Life VDL wint bij zesjarigen

Hoewel er niets te vergelijken is met de Olympische sport in Parijs, was het toch ook vandaag in Ermelo al genieten van goede springpaarden. Jonge springtalenten met een grote toekomst voor zich. In de één-na-laatste finale van de dag, die van de zesjarigen, was kwaliteit ruimschoots voorhanden en werd er sterk gereden.

Competitief
VDL Stud-ruiter Alex Gill eindigde voor de tweede maal bovenaan in het KWPN Kampioenschap. Nadat hij vorig jaar in Exloo won met Neelena VDL, zegevierde hij ditmaal met de KWPN-goedgekeurde hengst Night Life VDL (Erco van ’t Roosakker uit Ialba VDL elite IBOP-spr PROK van Arezzo VDL) van f/g VDL Stud, die daarmee de fokkerspremie aangeboden door de Vrienden van KWPN in ontvangst konden nemen. “Night Life VDL is ongelooflijk voorzichtig, competitief en intelligent. Geweldig dat we hier hebben kunnen winnen. Het KWPN Kampioenschap en het WK in Lanaken zijn voor ons de belangrijkste piekmomenten dit jaar”, reageert zijn ruiter enthousiast. Ook Hessel Hoekstra was gebrand op de overwinning en kwam met de KWPN-goedgekeurde hengst New Pleasure VDL (For Pleasure uit Lady-A ter Putte van Diamant de Semilly, fokker Familie De Maertelaere) van de VDL Stud maar heel iets tekort. “De beste van vandaag heeft gewonnen, ik heb het net in laatste lijn laten liggen maar ben wel heel blij met hoe New Pleasure hier alle dagen sprong. Echt een paard voor de toekomst”, vertelt Hessel. Op kleine afstand volgde Joël Lustenberger met de Arezzo VDL-dochter Nice Girl Dito (uit Ditodina elite sport-spr PROK van Carthino Z, fokker F.C.W. Slootmans) dankzij een snelle nulronde op de derde plaats. Een foutje op de laatste hindernis weerhield de derde hengst van VDL, Sambucci de Muze (v.Hunter’s Scendro), van het podium. Voor hen werd het de tiende plek. De beste negen combinaties zijn uitgenodigd voor het WK in Lanaken in september.