Bij het Sentower Park zorgde Gilles Dunon voor een Belgische overwinning op de rug van de 6-jarige Cyano Db Z. De zoon van Cicero Z is een fokproduct van Gilles Dunon zelf in samenwerking met Db Stables. Het duo hield de BWP-hengst Tap Dance van't Roosakker (Kassander van't Roosakker) uit de fokkerij van Marc Kluskens op twee, onder Hermano Assis Marin. De Nederlandse Liesje Vrolijk besloot de top drie in het zadel van haar eigen gefokte Deejay Vive Z (Dominator 2000 Z).

Jeffrey Schmitz werd met Algano Js Z, een zoon van Aganix du Seigneur uit eigen fokkerij samen met Jan Schmitz, zesde. Op zeven kwam Bink Driessen met Orisha KM (Jukebox).

Bij de 7- en 8-jarige paarden behaalde Vrolijk met de 7-jarige Mamalou Fairy (Bubalu VDL) de zesde plaats. Jeffrey Schmitz deed een plaatsje beter en kwam met Meuptricia van Beek (Matisse de Mariposa) op vijf te staan maar werd ook achtste in het zadel van Marco (Comme il Faut).

Jody van Gerwen en Mel Thijssen delen top vijf in Grote Prijs-kwalificatie

Gilles Dunon had zich in het begin van de rubriek bovenaan weten te plaatsen in combinatie met Quinta V T Hornesele Z (Quidam de Revel) door met het fokproduct van Leen Van Belleghem foutloos te blijven. Enkel de Brit Skye Higgin deed het op de 9-jarige Fly For You (Quaprice Bois Margot) beter en snoepte de overwinning van Dunon af. Het brons in deze CSI2* 1m40 rubriek was voor Ramzy Al Duhami met de BWP'er High Quality J (Quadrillo, F: Jef Lauwers).

Jody van Gerwen hield de door Gert Bloemen gefokte Wiqui van Chapelbridge Z (Wilson) foutloos in deze hoofdrubriek en tekende voor de vierde plaats. Maar die plaats moest de amazone delen met landgenote Mel Thijssen. Zij wist de Bustique-dochter Florida Balia NL in exact dezelfde tijd zonder fouten naar de eindmeet te sturen. 

Resultaten