Robert Murphy schreef de proef op naam en rekende daarvoor op de KWPN'er Hulde G (Vigo d'arsouilles). Een voorsprong van bijna twee seconden hield Abdel Saïd met Arpege du Ru (Apache d'Adriers) op twee. Het podium werd afgewerkt door Kevin Jochems die voor eigen publiek aan de start kwam op de BWP gefokte Prada di Costa M, een dochter van Vannan. 

De vierde plaats was voor de KWPN'er Igor GPH met Kara Chad. Op zeven volgde de Vagabond de La Pomme hengst Vedet DK Z met Mathijs van Asten. Nederlandse combinaties domineerden de proef met voor Loewie Joppen en de KWPN hengst Jasper (Falaise de Muze) de elfde plaats voor Harrie Smolders en de 9-jarige Kaspar R (Eldorado vd Zeshoek). 

Resultaten

De plaatselijke combinaties domineerden de twee hoogste ereplaatsen met winst voor Leopold van Asten. Hij had de 9-jarige VDL Groep Kiara (Clearway) onder het zadel en bleef twee seconden voor op landgenote Kim Emmen, die de KWPN'er Island V G (Zirocco Blue) aan de start had. 

Van Asten zei: “Mijn gevoel was top. Ze heeft zoiets nog niet vaak gedaan omdat ze pas 9 jaar oud is. Gisteren sprong ze een 1.40m proef en dat ging heel goed en ze verraste me eigenlijk met hoe snel ze is.” Hij vervolgde: “Ik weet dat ze van nature een snel paard is. Ze voelde heel goed aan en sprong geweldig. Ik neem haar morgen niet mee voor de Grote Prijs omdat ik haar langzaam wil opbouwen. Maar het feit dat ze dit zo makkelijk deed, maakt me blij en vertelt me dat ze binnenkort een 3* Grote Prijs kan springen.”

Abdel Saïd rekende op Calvaro om het 1m50 hoge parcours tot een goed einde te brengen. De 8-jarige ruin van Cascadello loste de verwachtingen in en leverde Saïd opnieuw een podiumplaats op, dit keer op drie. Kevin Jochems trok zijn goede vorm door en stuurde Camilla van de Helle (Crumble) naar de vijfde plaats. Henk van de Pol volgde op zeven met de Bolero Ex Cayman zoon B Captain Norman