QUICK RESULTS

  1. Lorenzo de Luca (ITA) - Denver de Talma
  2. Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P.
  3. Henrik von Eckermann (SWE) - Glamour Girl
  4. Edwina Tops-Alexander (AUS) - Fellow Castlefield
  5. Jérôme Guéry (BEL) - Careca LS Elite

Met z'n vijven kwamen ze aan de start in de barrage van de LGCT Grote Prijs in Valkenswaard. Het 1m60 hoge parcours stuurde maar liefst zes op zeven ruiters de fout in tijdens de basisomloop.

Edwina Tops-Alexander mocht in eigen huis de spits afbijten in het zadel van Fellow Castlefield. Op de 14-jarige KWPN'er uit de fokkerij van Martien Liefhebber kreeg de voor Australië rijdende amazone vier strafpunten aangerekend, hun tijd: 42,06s. 

Jérôme Guery was de Belgische afgevaardigde in deze hoofdrubriek van Valkenswaard. Hij rekende op de 13-jarige Careca LS Elite, een nakomeling van Carusso LS La Silla. Voor het duo vielen drie balken tegen de grond, met een iets snellere tijd van 41,59s. 

Volgende aan de start was Harrie Smolders. Voor eigen publiek verscheen hij vor een tweede keer in de ring met zijn Olympische reserve, Monaco N.O.P.. De zoon van Cassini II liet netjes het hout in de lepels liggen waardoor het duo aan kop ging. De te kloppen tijd stond op 41,26s. 

Voor Italië trad Lorenzo de Luca aan op de Vigo Cece-nakomeling, Denver de Talma. Een vlotte rit leverde een chrono op van 40,06s en ook de balken bleven onaangeroerd door het duo. Enige die de overwinning nog kon afsnoepen was Henrik von Eckermann. De nummer één van de wereld had de 13-jarige KWPN-merrie Glamour Girl onder het zadel. De dochter van Zirocco Blue VDL gaf het beste van zichzelf maar een springfout leverde hen de derde plaats op, met een snelle tijd van 39,61s op de klok. 

Resultaten