Said was super blij met het resultaat. "Ik ben echt blij dat mijn merrie zich zo laat zien. Ze toont haar potentieel. Na mijn tijdje 'out' begin ik terug stap voor stap in vorm te geraken. Klaar voor de Grand Prix deze middag..."

Abdel Said en zijn dochter van Apache d'Adriers waren slechts enkele tienden van een seconde sneller dan Nederlander, Gerben Morsink en zijn 10-jarige Zangersheide-merrie, Colina Z (Ingmar). Voor eigen publiek vervolledigde Mario Stevens de top drie op ongeveer één seconde verschil.

Stevens volgde met Carrie 22 (Christian) voor Sophie Hinners en Iron Dames my Prins (Zilverstar T). Hinners verzekerde eerder deze week al de GCL zege voor haar team. Op de rug van de 12-jarige BWP-ruin (geboren als My Prins van Dorperheide, fokker: Ludo Philippaerts) bleef de Duitse amazone, Marco Kutscher met Outrageous Charmer (Presley Boy) voor.

Ruben Romp kaapt prijs in 2*

In de 1.45m CSI2* rubriek loodste Ruben Romp zijn ESI Toulouse (Siec Livell) in de prijzen. Samen met de ruin, gefokt door Cian O'Connor bleek Romp de snelste, maar moest één springfout incasseren. Proefwinst was er voor Amerikaan Lucas Porter met de 9-jarige KWPN-ruin, Kentucky N (Carrera VDL, fokker: Reiners).

uitslag 1.50m

uitslag 1.45m