Van der Plaetsen en zijn 12-jarige zoon van Emerald bleken ruim drie seconden sneller dan Nederlander Arjen Van Diepen met Levi GJB (Namelus R). Van Diepen en zijn achtjarige ruin verwezen landgenote Aimée Van Gerwen met Most Wanted (Vagabond de la Pomme).

Net buiten de top drie volgde Yasmine Vinck met Donna Z (Dominator 2000) als traagst foutloze in de barrage. Anke de Breucker vervolledigde de top vijf in het zadel van de 11-jarige Noesje van d'Abelendreef (Andiamo).

Yannick de Bie schittert in kwalificaties

Eerder won Yannick de Bie met Frivole (Quasimodo vd Molendreef) de 1.30m hoofdrubriek op zaterdag. De Bie en zijn 14-jarige KWPN-merrie bleven net geen zes seconden voor op Thibo Deketelaere met de achtjarige Qubano (Darco). Valentine Auguin en SF-hengst, Dandy de La Rose (Vagabond de la Pomme) vervolledigden de top drie.

Ook op vrijdag was er geen houden aan de Bie en zijn KWPN-merrie. Samen met J.W. Greve's gefokte dochter van Quasimodo vd Molendreef, bleef hij ditmaal Mathilde Perot met Quicky van de Helle (Quick Fire) voor. Nico Van der Plaetsen nam toen de derde plaats voor zich, in het zadel van Gina Timperman's My Secret of Usie (Emerald).



Alle uitslagen