Nieuwe maatregelen per 10 augustus voor hippische bedrijven mét horeca:

Ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, moet er voor binnen én buiten gewerkt worden op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Bezoekers laten op vrijwillige basis naam- en contactgegevens achter zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid.

  • Vraag of de gast bij een positief antwoord op een van de vragen van de gezondheidscheck naar huis wil gaan.
  • Horecaondernemers zijn verplicht de gast te vragen om de naam en contactgegevens van gasten te noteren voor een eventueel bron- en contactonderzoek.
  • Gasten registreren zich op vrijwillige basis.
  • Gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek.
  • Als gasten geen contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd.
  • Als de gegevens met toestemming van de gast worden genoteerd, worden die 14 dagen  bewaard voor eventueel het bron- en contactonderzoek.

Wij adviseren sportkantines zich ook te houden aan de maatregelen die gelden voor de horeca. Indien uw kantine alleen benut wordt voor het afhalen van eten en/of drinken moet u ervoor zorgen dat uw personeel en bezoekers 1,5 afstand houden. Een gezondheidscheck en registratie is dan niet nodig.

Sluiting bij constatering bronbesmetting

Bij constatering van bronbesmetting door GGD, leggen voorzitters veiligheidsregio een sluiting (“herstelperiode”) van maximaal 14 dagen van recreatieve instellingen (zoals bioscopen, horecaondernemingen, pretparken, theater, musea, enzovoorts) op. Een hippisch bedrijf is geen recreatieve instelling, maar lokaal hebben voorzitters van de veiligheidsregio’s de mogelijkheid om mogelijke brandhaarden van het coronavirus te sluiten of andere maatregelen te nemen om verdere verspreiding tegen te gaan, ongeacht de aard van het bedrijf of instelling. Deze lokale en regionale maatregelen richten zich op de naleving van de basisregels en op het voorkomen van drukte zodat het virus zich niet verder verspreidt. Zorg er dus nadrukkelijk voor dat de basisregels op uw bedrijf goed nageleefd worden.

Lokale maatregelen

Het algemene verbod op meld- en vergunningplichtige evenementen is per 1 juli opgeheven. Het is aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op 1,5 meter in kunnen richten en of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan. De procedure voor het aanvragen van een vergunning kost tijd. Hou hier bijvoorbeeld rekening mee als u dit jaar uw bedrijf openstelt voor publiek tijdens de Open Manegedagen. Het kan per gemeente verschillen of u dit evenement moet melden of een vergunning voor moet aanvragen. Lokale autoriteiten mogen evenementen of samenkomsten verbieden op grond van risico’s voor de publieke gezondheid.

Bron: FNRS