Idalville d'Esprit werd drie seizoenen lang door de Zwitserse amateuramazone Aurélie Rytz, 20 jaar oud, uitgebracht, onder andere op de EK Young Riders van 2018. Profruiter Alain Jufer, ook een Zwitser, nam de teugels deze lente over en sprong met Idalville naar een zevende plaats in de 1,60m GP van Ascona. Idalville werd voor Lamaze gekocht door de bekende Zwitserse paardenhandelaar Gian-Battista Lutta. 

De aankoop van Idalville d'Esprit versterkt het team van paarden van Lamaze. "Ik kan Chris en Thea niet genoeg bedanken. Ik zal mijn uiterste best doen om hun geloof in mij te kunnen verzilveren", zegt Lamaze. "Tokio zou wel eens mijn laatste optreden in de competitiering kunnen zijn, en ik wil ermee stoppen als ik op een hoogtepunt zit. Daarna wil ik focussen op verkoop, en daarnaast wil ik ook meer tijd hebben om andere ruiters te trainen en hun te helpen hun dromen te bereiken zoals ik dat ook kon."

Lamaze won individueel goud en team zilver op de Spelen van 2008 in Peking met de legendarische Hickstead. In 2016 won hij individueel brons in Rio met Fine Lady 5 en werd vierde met het Canadese team. 

Bron: Persbericht