Inmiddels gaan we in Wellington, Florida de negende week in. Nog tot 1 april zullen vele ruiters van start gaan op deze prestigieuze wedstrijd. Vanmiddag stond er echter een Young Horses rubriek op het programma voor de zevenjarigen over een hoogte van 1m30.
Hier was er een Belgisch getinte overwinning dankzij de Zangersheide goedgekeurde hengst VDL Freestyle VK Z. De Falaise de Muze zoon werd gefokt in Nederland door Stoeterij van Kleef uit Ede en wordt uitgebracht door de Ierse springruiter Kevin Babington. Het tweetal snelde onder de Amerikaanse zon naar de winst met een mooie tijd van 30.886 seconden.
Daarmee bleven ze voor op Danielle Goldstein die hier haar Gotcha (v. Stakkato) naar een tweede plaats wist te sturen met een tijd van 31.12 seconden. Een derde plaats was er vervolgens voor Alise Oken met de KWPN-er Grasshopper, een nakomeling van Quality Time TN, die ze hier in 31.446 seconden rondstuurde.
Een vierde plaats was er vervolgens voor Juan Hidalgo met Bing Bang in 32.091 seconden, gevolgd door een vijfde plaats van Beezie Madden met Garant die hier in 32.415 seconden rondkwamen.