In een zinderende finale is het Maikel van der Vleuten die met een bijna onmogelijke barrage rit  voor tweede jaar op rij de winst mee naar huis neemt in de Grote Prijs van Maastricht.

In 2013 won hij ook al metVDL Groep Sapphire B (v. Mr. Blue), dit jaar wist het duo ook iedereen te verrassen en stond Van der Vleuten weer op de hoogste trede van het podium. Limburger Tim Hendrix, die een zeer succesvol JIM beleeft, beet het spits af met Cedrick en wist tot aan de laatste rit de leiding te behouden. Tien deelnemers plaatsten zich voor de barrage in het pittige parcours van Louis Konickx.  Waaronder hen Timothy Hendrix  die vrijdag all de openingsrubriek met Cedrick won en Frank Schuttert die gisteren twee op zijn naam zette. Acht deelnemers konden Hendrix niet de leiding ontnemen, totdat GP 2013-winnaar Maikel van der Vleuten als laatste ruiter de overwinning toch overnam. Als eerste starter van de barrage ging Hendrix lang aan de leiding met de tienjarige Cedrick (v. Couleur-Rubin).  De in top vorm verkerende Frank Schuttert  zadelde tijn topper Epleaser van ‘t Heike en moest er alles aan doen om in de buurt te komen van Hendrix. Na dubbel draaide Schuttert op onvoorstelbare wijze om richting de laatste hindernis, maar het was nét niet genoeg om de leiding over te nemen. Uiteindelijk  eindigde de Twente naar op de vierde plek, door een zeer snelle rit van Albert Zoer met de pas achtjarige Gigolo (v. Cicero). Niemand koos voor de risicovolle wending van Schuttert totdat de winnaar van vorig jaar in de ring verscheen. Vorig jaar won hij al Met Sapphire ging Van der Vleuten op herhaing en tekende wederom met een spectaculaire rit  de Longines Grand Prix van Maastricht.
“Sapphire zet zich tweehonderd procent in voor mij! Ik heb hier goed naar toe gewerkt en Tim was heel snel vandaag. Ik moest het risico nemen naar de laatste hindernis en ze werkte weer super mee. Ik wil het publiek ook heel hartelijk danken, want ze staan echter achter ons en dat motiveert ons als ruiters enorm.” zei Van der Vleuten na afloop. Klik hier voor de resultaten.
 Van der Vleuten-Sapphire-JIM14 Van der Vleuten-Sapphire-JIM14(3)