Gisteren werd in Madrid de alweer zesde wedstrijd verreden van de Wereldbeker competitie. Het was hier de Fransman met zijn bijzondere rijstijl, 'Bosty' (Roger Yves Bost) die met zijn 52 jaar naar de overwinning reed. Samen met zijn briljante merrie Sydney une Prince vloog hij over de hindernissen en bleef zo voor op Niels Bruynseels die met Cas de Liberte als tweede eindigde.

Na de wedstrijd in Madrid staan de ruiters er als volgt voor in de tussenstand.

Op een eerste plaats vinden we Steve Guerdat die voor Zwitserland aan de leiding gaat met 43 punten. De Zweed Henrik von Eckermann volgt op een tweede plaats met 40 punten, terwijl Fransman Kevin Staut de derde plaats voorlopig in beslag neemt met 38 punten. De Ier Mark McAuley noteert een vierde plaats met 37 punten, terwijl de Duitser Daniel Deusser zich op een vijfde plaats vestigt met 32 punten. Het winnende resultaat van Bosty van gisteren bezorgd de Fransman een voorlopige achtste plaats in de tussenstand met 30 punten. Pieter Devos volgt op een negende plaats met 29 punten. Als beste Nederlander staat voorlopig Maikel van der Vleuten op een 13e plaats met 23 punten.

1. Steve Guerdat SUI - 43 2. Henrik von Eckermann SWE - 40 3. Kevin Staut FRA - 38 4. Mark McAuley IRL - 37 5. Daniel Deusser GER - 32 6. Simon Delestre FRA - 31 7. Alberto Zorzi ITA - 31 8. Roger Yves Bost FRA - 30 9. Pieter Devos BEL - 29 10. Michael Whitaker GBR - 28 13. Maikel van der Vleuten NED - 23

  Klik hier voor de volledige tussenstand