In New York werd zonet de eerste CSI5* rubriek van de dag gereden. In de prijs 'Prestige Italia' kwamen 27 combinaties aan de start van een 1m55 rubriek met barrage. De ruiters die in deze rubriek van start kwamen, konden ook kostbare punten voor de Longines Ranking verdienen. De parcours was vrij technisch gebouwd en daarnaast veroorzaakte ook de toegestane tijd problemen voor verschillende combinaties. Uiteindelijk slaagden er zeven ruiters wel in om de nul op de teller te houden. Een barrage met zeven combinaties moest dus beslissen wie uiteindelijk met de overwinning naar huis ging. Gisteren ging Adrienne Sternlicht met de overwinning aan de haal en ook vandaag kon ze vanuit poolpositie vertrekken, ze was immers de laatste ruiter die in de barrage aan de vak moest. Op dat moment stond Beezie Madden aan de leiding met haar kampioenenpaard Breitling LS (v. Quintero). Deze voormalige World Cup winnaars hadden een foutloze ronde afgelegd in een tijd van 34,17 seconden. Het werd echter vrij snel duidelijk dat Sternlicht haar de overwinning niet zomaar cadeau zou doen. Met Toulago (f. Toulon) onder het zadel, ging ze er meteen als een speer vandoor en finishte in 33,96 seconden, waarmee ze onmiddellijk ook de tweede overwinning van het weekend greep. Beezie Madden eindigde zo op de tweede plaats. De derde plaats ging naar onze de Belg Olivier Philippaerts. Hij legde met H&M Cue Channe (v. Cardento 933) een snelle, foutloze ronde af en finishte in 34,30 seconden. Ook Olivier zijn neefje, Pieter Clemens, wist met Icarus (v. Querlybet Hero) een foutloze ronde af te leggen. Het duo klokte af in 35,41 seconden. Ze namen hiermee de vierde plaats voor hun rekening. Ook Wilm Vermeir kon met DM Jacqmotte een knappe klassering behalen. Vermeir en Jacqmotte konden ook de nul op de teller houden en finishten in 36,87 seconden. Hiermee namen ze de laatste plaats in de top vijf voor hun rekening. Klik hier voor de resultaten