Het bleek een ongekend spannende strijd in het Spaanse Mijas vandaag. Tijdens de Costa del Sol Tour  klokten twee ruiters exact dezelfde en snelste tijd af in de 1.45m hoofdrubriek. In ex aequo werd de winst uiteindelijk gedeeld door William Funnell en Olivier Robert.

William Funnell en Billy Cool (Billy Congo) klokte foutloos af in 29,72 seconden. De uiteindelijke snelste tijd. Echter Dacht Olivier Robert dat even te kunnen verbeteren in het zadel van Eros (Querlybet Hero). Toch bleef de teller op exact dezelfde tijd staan en werd de eerste plaats tussen de twee combinaties gedeeld.
 Funnell had uiteindelijk wel de grootste glimlach op het gezicht. Samen met zijn andere topper, Billy McCain (Cevin Z) kwam hij gevaarlijk dichtbij en nam uiteindelijk genoegen met de derde plaats.
De top vijf van deze Longines Ranking proef werd netjes afgewerkt door Diego Perez Bilbao (HH Best Buy) op vier en Louise Whitaker (Ruby VIII) op vijf. Ook Rogier Linssen finishte foutloos op de rug van Dunoville. De Nederlander nam uiteindelijk genoegen met de 13de plaats.