Vanaf morgen starten in Göteborg de proeven van de Wereldbeker finale, maar vandaag stond er alvast de CSI4* op het programma. In de proef tegen de klok  ging de  overwinning naar de Poolse ruiter Jaroslaw Skrzyczynski. Met elfjarige hengst Ares (v. Cantanis) finishte hij foutloos in een tijd van 59.53 seconden. Hij bleef troefde daarmee de winnaar van de Wereldbeker finale van vorig jaar af. Steve Guerdat klokte met Concetto Son (v. Concetto) 60.34 seconden en moest daarmee genoegen nemen met de tweede plaats. De derde ging naar de Finse amazone Satu Liukkonen en de negenjarige merrie Gurra Hop (v. Hip Hop), zij waren foutloos in een tijd van 62.20 seconden. De top vijf werd vervolledigd door de Ier Denis Lynch met de Belgische Ho Go van de Padenborre (v. Darco) en de Zweedse Victoria Wallenstam met de elfjarige Caritano Z nakomeling Capitano Paul Z. Voor Nederland kwamen Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten in de ring. Beide heren zetten een fraaie foutloze rit neer en Smolders weet met de tien jarige Bokai (v. Up To Date) in een tijd van 70.42 seconden nog een prijs mee te pakken op de elfde plaats. Van der Vleuten en Cupido V (v. Numero Uno) waren iets minder snel en eindigden als dertiende net buiten de prijzen. Kijk hier voor de resultaten. Jaroslaw Skrzyczynski-Ares-Goteborg2016(1)